Successos

tribunals

judici per robatori

Els atracadors de La Caixa accepten 3,5 anys de presó

Es van declarar culpables després que el fiscal i les defenses acordessin una rebaixa de la pena en retirar-los l’agreujant de disfressa i el delicte de lesions que inicialment també els atribuïen

El jutjat ha condemnat a tres anys i mig de presó els dos atracadors que van intentar assaltar una sucursal de CaixaBank de Girona retenint ostatges a dins. A les portes del judici, ahir el fiscal, l’acusació particular i les defenses van arribar a un acord, que ha permès rebaixar-los la pena. Els dos atracadors, Salvador Fons i Bernardo Gallegos, han reconegut els fets i la jutgessa els ha condemnat de viva veu. L’atracament va tenir lloc el 10 d’abril passat. Els dos assaltants van entrar a l’entitat cobrint-se el rostre amb cascos de motorista i esgrimint una escopeta i una arma antiga (possiblement de la Segona Guerra Mundial). L’atracament els va sortir malament, perquè diversos testimonis van avisar la policia, que va encerclar la sucursal, i els dos lladres van acabar entregant-se. La defensa de Fons, Natàlia Frigola, ha explicat que s’ha pogut arribar a l’acord perquè els dos lladres han admès que només “volien els diners” i no tenien intenció de “disparar” les armes. A més, en veure’s descoberts, fins i tot van arribar a treure’s el casc abans de lliurar-se a la policia.

Salvador Fons i Bernardo Gallegos hauran de complir una pena de tres anys i mig de presó. D’aquests, dos i mig són per la temptativa de robatori amb intimidació en un local obert al públic amb ús d’armes, i l’altre any és per la tinença il·lícita. L’advocada de Fons ha explicat que se’ls ha retirat el delicte de lesions i també l’agreujant de disfressa, perquè, tot i que duien un casc, quan van decidir rendir-se se’l van treure i van mostrar el seu rostre.

Tot i que se’ls ha retirat el delicte de lesions, els dos acusats sí que hauran d’indemnitzar una de les clientes de l’entitat, a qui el nerviosisme que va viure durant l’atracament ha deixat seqüeles. Segons recull la sentència, que ja és ferma, li hauran de pagar 7.650 euros.

Salvador Fons i Bernardo Gallegos acumulen un historial de detencions –i condemnes– per atracaments.

LA XIFRA

7.650
euros d’indemnització hauran de pagar a una clienta per les seqüeles que li va provocar l’atracament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia