Successos

Mor un treballador d’una empresa de granit a Riudellots

A la víctima, de Banyoles, li van caure a sobre quatre plaques de quatre metres que pesen gairebé dues tones

Manuel Montero Rodríguez, veí de Banyoles de 55 anys, va morir ahir després de tenir un accident laboral a Riudellots de la Selva. Els fets es van conèixer dijous pels volts de les onze de la nit a l’empresa Ingemar, situada al polígon industrial del municipi. La dona de la víctima va trucar als companys de feina estranyada perquè no sabia res de l’home. Un dels responsables de l’empresa va anar fins al magatzem i es va trobar l’home atrapat. Per causes que els Mossos d’Esquadra estan investigant, a la víctima li van caure a sobre quatre plaques de granit de quatre metres que pesen gairebé dues tones. Segons s’ha pogut determinar en la investigació, els fets haurien ocorregut pels volts de les cinc de la tarda.

En investigació

Es van desplaçar fins al lloc dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, quatre dotacions dels Mossos d’Esquadra i efectius de la policia local i del Sistema d’Emergències Mèdiques. Un cop van retirar les peces de granit que per causes que no se saben havien caigut a sobre del treballador, van comprovar que ja no podien fer res per salvar-li la vida. Tot seguit, l’equip funerari va traslladar el cos de la víctima fins a l’hospital Josep Trueta de Girona, on els metges forenses li van fer l’autòpsia, tal com marca el protocol en aquests casos.

Els Mossos d’Esquadra van posar els fets en coneixement del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners i del Departament de Treball, d’acord amb els procediments habituals en accidents laborals.

Precisament fa una setmana que es va donar a conèixer el nou informe de la UGT sobre sinistralitat laboral a les comarques gironines. L’estudi conclou que, cada hora, es produeixen 1,23 accidents laborals, i que en els nou primers mesos de l’any s’han registrat 20.178 accidents –138 més que en el mateix període del 2016–, amb un balanç de 12 víctimes mortals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia