Successos

Municipal

Patrulla diària per evitar el mòbil al volant, a Girona

És una de les novetats que incorporarà la Policia Municipal, que al llarg del 2017 va emetre unes 400 denúncies per aquest tipus d’infracció

El telèfon 092 va rebre 50.000 trucades l’any passat

La Policia Municipal de Girona va celebrar ahir un acte de balanç i valoració del treball dut a terme el 2017 i, paral·lelament, es van resseguir les línies estratègiques i els nous propòsits marcats per a aquest any. L’esdeveniment, que es va realitzar a la comissaria del carrer Bacià, va ser presidit per l’alcaldessa, Marta Madrenas; pel cap de la Policia Municipal, Joan Jou, i pel vicealcalde i regidor de Seguretat de l’Ajuntament, Eduard Berloso. L’inspector Jou va assenyalar en els parlaments que un dels objectius per a aquest 2018 és la reducció de l’accidentalitat. Des del cos policial s’ha constatat que una de les primeres causes d’incidents viaris és l’ús del mòbil al volant, ja que provoca distraccions i origina que sovint no es respectin les distàncies de seguretat amb els altres vehicles. Per combatre aquesta situació, Jou va explicar que “s’intentarà que diàriament surti a patrullar un cotxe de paisà amb agents uniformats que miraran de detectar conductors i conductores que circulin per Girona parlant amb el telèfon a la mà o remenant-lo”.

Els efectius de la Policia Municipal van emetre l’any passat unes 400 denúncies per aquest tipus d’infracció. Jou, de fet, va matisar que anteriorment ja es feien campanyes, controls i patrulles per eradicar la utilització del mòbil en la conducció, si bé la novetat és que a partir d’ara aquestes rondes de vigilància seran diàries. El regidor de Seguretat, Eduard Berloso, va subratllar que “no hi ha cap voluntat recaptatòria”, sinó la de fer baixar els accidents. I, abans que es posi en marxa aquesta mesura, es realitzarà una campanya de sensibilització i comunicació al ciutadà.

Peticions d’informació

El telèfon de la Policia Municipal de Girona, el 092, va rebre l’any passat unes 50.000 trucades. D’aquestes, més del 50% van procedir del barri de l’Eixample, que congrega prop d’un 44% de la població de la ciutat. A l’altre extrem, menys d’un 1% de trucades van tenir el seu origen a Girona est, on viuen un 5% dels veïns (aquest sector inclou Sant Daniel, la Font de la Pólvora, les Pedreres, Torre Gironella i Vila-roja).

Aproximadament la meitat de les 50.000 trucades van ser de ciutadans que requerien algun tipus d’informació. D’entre aquestes n’hi va haver de curioses, com ara quines floristeries estaven obertes el cap de setmana a la ciutat, els horaris de missa, de la cartellera o bé futurs visitants que demanaven la previsió del temps.

La policia de circulació es va fer càrrec d’un 35% de les trucades que van generar un servei, com per exemple la intervenció en accidents de trànsit, la retirada de vehicles en doble fila o que ocupaven espais reservats per a persones amb discapacitat. Un 25% del gros de les actuacions va recaure en la policia administrativa (aquí destaquen les molèsties per sorolls, les activitats a la via pública sense permís o incompliments d’algun aspecte de l’ordenança municipal que regula la tinença d’animals domèstics).

Del 40% restant, el 20% va fer mobilitzar la policia judicial amb relació a furts, danys, robatoris o ocupacions il·legals d’immobles. “Els agents mantenim molt contacte amb els ciutadans i amb els comerciants. Tenim identificades les persones que es dediquen als petits furts i volem exercir pressió sobre elles”, va remarcar Jou. D’altra banda, un 10% dels serveis van consistir en l’assistència a ciutadans que es van trobar malament a la via pública, la gestió de la situació per semàfors espatllats o per fuites. I, finalment, un altre 10% va incloure qüestions diverses que necessiten intervencions poc freqüents dels agents.

LA FRASE

L’any passat, més del 50% de les trucades al 092 van procedir del barri de l’Eixample
Joan Jou
cap de la policia municipal de girona

LA XIFRA

2.800
suggeriments es van rebre a la Bústia d’Avisos de l’Ajuntament de Girona durant el 2017.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia