Successos

Arriba a judici el cas dels incidents del 2011 a Lloret

Una vintena de sospitosos s’asseuen avui al banc dels acusats

Alguns són fugitius de la justícia

Lloret de Mar va viure l’agost del 2011 els pitjors disturbis en molts anys. Greus enfrontaments entre turistes i la policia a l’avinguda Just Marlès van acabar a la matinada amb vint detinguts de diverses nacionalitats, 22 contusionats (nou dels quals, mossos d’esquadra) i mobiliari urbà destrossat. Passats gairebé set anys, el cas finalment arriba a judici.

En principi, al banc dels acusats al jutjat penal número 3 de Girona s’hi han d’asseure una vintena de sospitosos d’haver comès diferents delictes, entre els quals, els d’atemptat contra l’autoritat, desordres públics i robatori amb força. La Fecasarm, en la seva condició d’acusació popular, i la fiscalia demanen penes d’entre dos i sis anys de presó. El cas s’ha allargat tant en el temps perquè tot va quedar encallat als jutjats de Blanes. Durant la instrucció del cas, la gran majoria dels implicats van estar desapareguts, ja que ni tan sols se’ls han pogut notificar les acusacions o l’obertura de judici oral. Tots ells van tornar al seu país després de les vacances per la Costa Brava, i ja no se’ls va veure més. Ara falta saber si avui es presentaran al judici i si aquest s’arribarà a celebrar.

Els fets van ocórrer la matinada de l’11 d’agost del 2011 quan la policia va obligar a desallotjar les 1.800 persones que hi havia a la discoteca Colossos perquè no funcionava l’aire condicionat i hi havia casos de lipotímia. Els esvalotadors van aprofitar aquest moment per infiltrar-se entre la multitud i llançar objectes contra els agents i els seus vehicles, a banda d’incitar altres persones a fer el mateix. Els aldarulls van comportar danys al mobiliari urbà i desperfectes.

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, va assegurar ahir que “fets com aquests són inacceptables” i “malmeten la imatge de tot un sector i d’una població”. “Els fets podien haver acabar molt malament; fins al punt que la policia va haver de fer servir la força per desallotjar de forma ordenada la discoteca.”

LA XIFRA

6
anys
de presó, com a màxim, demanen tant el fiscal com l’acusació particular per a la vintena d’acusats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia