Successos

SOCIETAT

Uns 30 joves extutelats campen pel carrer a Girona

L’Ajuntament i entitats reclamen una solució per donar sostre i feina a aquests nois, que solen delinquir

L’Ajuntament de Girona ha detectat una trentena de joves extutelats per la Dgaia que viuen als carrers de la ciutat. Això passa perquè un cop han complert els 18 anys, la Generalitat no se’n fa càrrec i els obliga a abandonar el centre d’acollida on estan. El problema s’agreuja ja que totes aquestes persones són immigrants que han entrat de manera irregular, no tenen papers i, per tant, tenen menys opcions de buscar una sortida laboral. Des del consistori gironí reconeixen el problema, i admeten que en molts casos acaben “entrant en circuits de delinqüència per poder tirar endavant”. La regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, diu que “cal buscar una solució”, i espera que per al futur govern de la Generalitat sigui un “tema prioritari”. Associacions com Girona Acull denuncien que es tracta d’una “qüestió humanitària urgent” i lamenten que “l’administració se’n desentengui” i que això “obligui les entitats” a atendre aquests joves.

“Des de Girona Acull hem hagut de fer una crida perquè la situació és d’emergència humanitària”, explica el membre de la plataforma Karim Sabni. De moment l’associació ha aconseguit famílies que podran acollir momentàniament alguns d’aquests joves, però demana que l’Ajuntament “intervingui” i es faci càrrec d’aquestes persones. “Se’ls ha d’oferir un sostre i un suport d’inserció en el món laboral i formatiu, perquè són ciutadans de Girona que estan empadronats”, remarca Sabni.

Palau explica que molts dels que arriben a la ciutat en realitat venen d’altres pobles propers que no tenen cap recurs, i creuen que a Girona el trobaran. Un altre motiu és la proximitat amb localitats que tenen un alt índex d’immigració com Salt.

En el que sí coincideixen Palau i Sabni és en el fet que el centre d’acollida i serveis socials La Sopa no és el millor lloc per ubicar-los, malgrat que alguns d’ells han acabat anant-hi. Un dels llocs on es concentren aquests joves es darrere l’estació de trens de la ciutat o en pisos ocupats i molts acaben perpetrant robatoris, segons admet Sabni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia