Successos

SUCCESSOS

Busquen uns brètols que van matar a puntades de peu una gata, a Blanes

L’associació Sa Gatonera demana ajuda a través de les xarxes socials per identificar els autors dels fets

L’entitat denunciarà el cas davant dels Mossos

L’associació Sa Gatonera de Blanes ha demanat ajuda per tal de trobar uns brètols que van matar una gata donant-li puntades de peu. A la població, l’entitat té cura de les colònies de felins que viuen al carrer. Aquest col·lectiu, format per una trentena de socis i voluntaris, es va crear a Blanes fa uns tres anys. Els seus membres alimenten els gats i els porten al veterinari perquè els desparasiti i els esterilitzi. A més, en els casos en què és possible, Sa Gatonera també fomenta les adopcions.

La gata a qui uns brètols van matar dissabte passat vivia al carrer Astúries, on hi ha una colònia. Ja havia nascut al carrer, tenia entre 1 i 3 anys, el pèl completament negre i els voluntaris de l’entitat l’havien batejada amb el nom de Muesca. Segons va explicar la presidenta de Sa Gatonera, Marina Vall-llosada, l’agressió va tenir lloc a quarts de nou del vespre. Un veí va sentir els miols de la Muesca i, quan es va atansar cap al carrer, va ser a temps de veure una parella que s’allunyava. Ell portava una gorra i ella, un anorac amb una caputxa de pèl.

Vall-llosada concreta que la parella hauria colpejat el felí i, d’una puntada de peu, l’hauria enviat a l’altre costat de carrer. “Literalment, la gata va volar i va anar a picar contra l’asfalt, on va agonitzar i va morir”, relata la presidenta de l’entitat, que també és portaveu de la comissió de drets dels animals del Col·legi d’Advocats de Girona. Ara l’associació està recollint tota la informació del cas i presentarà una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra. L’advocada animalista diu que l’agressió a la Muesca va ser “totalment gratuïta” perquè, segons expliquen els voluntaris que la cuidaven, es tractava d’una gata “molt dòcil”. “A més, els gats de carrer normalment són molt porucs i sovint, quan veuen un humà, fugen”, afegeix.

En paral·lel a la denúncia, Sa Gatonera ha demanat col·laboració a través de les xarxes socials per buscar testimonis que ajudin a identificar els qui van matar la gata. Vall-llosada també avança que sol·licitarà a l’Ajuntament que es personi a la causa “com a part implicada”, perquè les colònies de gats que viuen al carrer són competència municipal. El Codi Penal castiga amb penes d’entre sis mesos i un any i mig de presó aquells qui maltractin un animal i l’acabin matant.

LA FRASE

Literalment, la gata va volar i va anar a picar contra l’asfalt, on va agonitzar i va morir
Marina Vall-llosada
presidenta de l’associació Sa Gatonera de Blanes

LA DATA

27.01.18
El succés
va tenir lloc a quarts de nou del vespre al carrer Astúries del municipi de Blanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia