Successos

Campanya preventiva durant el carnaval

S’han establert mesures especials en diverses vies i controls d’alcohol i drogues

El Servei Català de Trànsit va posar en marxa dijous una campanya preventiva per combatre el consum d’alcohol i altres substàncies estupefaents, coincidint amb el període de carnestoltes. Aquest dispositiu especial, en el qual participen els Mossos d’Esquadra i diverses policies locals com per exemple la de la ciutat de Girona, està previst que acabi demà. Una de les finalitats de la campanya és recordar que el consum d’alcohol o altres drogues té unes conseqüències tràgiques quan es combina amb la conducció. Segons les darreres dades de l’Institut de Medicina Legal, un 46,2% dels conductors morts en accidents de trànsit a Catalunya van donar positiu en consum d’alcohol, drogues o psicofàrmacs. S’insisteix, al mateix temps, que circular amb una taxa d’alcohol superior a la permesa comporta unes sancions administratives i penals –circular amb un vehicle amb presència de drogues a l’organisme, per exemple, suposa una sanció de 1.000 euros i la sostracció de 6 punts, a banda del risc evident que representa.

El cap de setmana passat, en el qual es va celebrar el concorregut carnaval de Platja d’Aro, es van habilitar dues mesures especials: una a la GI-662 (al tram s’Agaró-Castell-Platja d’Aro) i una altra a la C-31 (al tram de la rotonda de la Nàutica). El dissabte 10 de febrer, a partir de les tres de la tarda, es va tallar el carril dret de la rotonda del punt quilomètric 3,800 (rotonda de les Ovelles) per facilitar la incorporació dels vehicles que provenien de la carretera C-31. D’altra banda, es va invertir la prioritat de la rotonda de la GI-662 amb la GI-666 (rotonda de la Nàutica) per facilitar l’entrada i la distribució del trànsit a la població de Platja d’Aro. I, a partir de les sis de la tarda del mateix dissabte, es van adoptar altres mesures per facilitar la sortida dels vehicles que provenien del municipi, tant per la carretera GI-662 com per la GI-666.

Durant el 2017 es van fer a Catalunya tres campanyes preventives de control de drogoalcoholèmia, coincidint amb carnestoltes, Sant Joan i Nadal. En aquestes campanyes, un 4,8% de les persones a qui es van fer proves van donar positiu per alcoholèmia, i, pel que fa als controls de drogues, els positius van ser un 47,72% del total de tests que es van practicar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia