Successos

SUCCESSOS

Comissen 86 trofeus de caça dissecats en un taller de taxidèrmia de Porqueres

Hi ha ullals de senglar i caps de cabirol, isard, mufló, daina, cérvol i cabra, cap dels quals s’havia anotat al llibre de registre i no se sap d’on venen

Els Agents Rurals han comissat 86 trofeus de caça major en un taller de taxidèrmia de Porqueres perquè no se sap d’on venen. Cap dels animals que s’havien dissecat estava anotat al llibre de registre, un requisit obligatori per saber-ne la procedència. D’aquest taller, els rurals se n’han endut 30 ullals de senglar, 32 caps de cabirol, sis d’isard, onze de mufló, tres de daina, un de cérvol, dos de cabra hispànica i un d’arruí (un animal semblant a la cabra). El cap dels Agents Rurals, Ignasi de Dalmases, diu que a priori cap dels trofeus s’ha caçat de manera il·legal, però que de totes maneres aquest serà un punt que també investigaran. Ara, els serveis jurídics del Departament d’Agricultura –del qual depèn el cos– obriran un expedient al propietari, que pot acabar en sanció. “A les comarques gironines hi ha pocs establiments que es dediquin a aquesta activitat, estaríem parlant de quatre o cinc; però amb el creixement que ha experimentat la caça major, sí que són tallers d’una certa envergadura”, concreta De Dalmases.

Al taller de Porqueres, però, els Agents Rurals van veure que hi havia nombrosos trofeus de caça major que no constaven enlloc. “Com que aquestes parts d’animals no estaven degudament ressenyades, i per tant no podíem esbrinar-ne la procedència de manera clara, les hem comissat”, explica el cap dels Agents Rurals. De moment, les peces les té el cos en dipòsit, en espera que els serveis jurídics del Departament d’Agricultura obrin expedient al taller de taxidèrmia i el requereixin perquè aporti la documentació pertinent.

Investigació oberta

“De moment, la sensació que hi ha és que s’ha actuat d’una manera que no correspon”, explica el cap dels rurals a Girona. De totes maneres, però, el cos sí que investigarà si algun dels animals s’ha capturat de manera il·lícita. “De fet, per això es fan aquestes inspeccions”, conclou De Dalmases.

LA XIFRA

4
o cinc
establiments hi ha a les comarques gironines que es dediquin a aquesta activitat de la taxidèrmia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia