Successos

Un transportista troba vuit immigrants amagats al camió quan anava a descarregar a Celrà

Tres d’ells eren menors i han passat a disposició de la DGAIA i la policia espanyola ha retornat els altres cinc a França

Un transportista ha trobat vuit immigrants amagats a la caixa del seu camió quan anava a descarregar al polígon industrial de Celrà (Gironès). Els fets van tenir lloc aquest dimecres a la tarda. El camioner treballa en una empresa de transports i logística, que té la seu al polígon, i venia de fer ruta a Itàlia. A quarts de quatre de la tarda va arribar a la nau de Celrà i quan va obrir la caixa per descarregar els paquets, va veure que hi havia vuit immigrants amagats entre la mercaderia. L’home va tornar a tancar les portes i va alertar els Mossos d’Esquadra, que va anar fins a l’empresa per fer-se’n càrrec. Dels vuit immigrants, tres eren menors i van passar a disposició de la Direcció General d’Atenció a la Infància ia l’Adolescència (DGAIA). Els altres cinc es van posar a disposició de la policia espanyola, que els ha retornat a França en virtut de l’acord hispanofrancès.

El camioner va arribar ahir al polígon de Celrà, on té la seu l’empresa de transports i logística. L’home havia viatjat fins a Itàlia, on havia portat mercaderia. Dimarts, va tornar a carregar diversos palets a Rovigo, una ciutat propera a Venècia, i va enfilar la carretera de retorn a Celrà.

Durant el trajecte, el transportista no va obrir la caixa en cap moment. Però se sospita que els vuit immigrants van aprofitar per amagar-s’hi quan el camioner va fer nit en una àrea de descans a Ventimiglia (just a tocar de la frontera amb França). Algú els va ajudar des de fora, perquè la caixa del tràiler no es pot tancar des de dins.

Ahir a la tarda, cap a quarts de quatre, el transportista va estacionar el tràiler al moll de càrrega i descàrrega de l’empresa. Quan va obrir la caixa, un dels immigrants va saltar del camió i va fugir. El transportista va veure que n’hi havia més entre els palets, ràpidament va tancar la porta i va alertar als Mossos d’Esquadra i al 112.

Intenta fugir

La policia va anar fins al polígon. Un dels agents, amb l’ajuda d’un vigilant municipal, va poder atrapar l’immigrant quan intentava fugir camp a través. Després, els Mossos d’Esquadra van obrir la caixa del camió i van fer-ne sortir els altres polissons.

Entre els vuit immigrants n’hi havia tres que són menors. La resta, però, també eren bastant joves (tenien entre 20 i 30 anys). Excepte un que és del Sudan, tots els altres són d’Eritrea.

Els Mossos d’Esquadra van alertar la DGAIA, que es va fer càrrec dels tres menors. Pel què fa als altres cinc, la policia els va traslladar fins a les dependències de la policia espanyola (perquè es tractava d’un afer d’estrangeria). El cos estatal va donar-los menjar i beguda i, aquest dijous, els han retornat a França en virtut de l’acord hispanofrancès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia