Successos

Tribunals

Demanen presó per a un subdirector de Caixabank d’Olot

El jutgen com a sospitós d’haver-se quedat 50.000 euros de clients aprofitant-se de la seva edat avançada i la seva salut

Un subdirector que havia treballat a l’oficina de Caixabank del carrer Reis Catòlics d’Olot s’enfronta a una petició de pena de cinc anys de presó per haver-se quedat 50.000 euros de dos clients. El fiscal l’acusa d’un delicte continuat d’estafa, d’especial gravetat i abusant de les relacions personals entre víctima i defraudador.

El primer dels fets va tenir lloc el 15 de novembre del 2012, quan el sospitós, que llavors era subdirector de l’oficina, es va aprofitar de la seva condició, així com de la confiança dipositada per part dels clients, per a un benefici propi. Concretament, va procedir a ordenar, sense el consentiment dels clients, una transferència de 25.000 euros al seu favor.

Mesos més tard, concretament el 10 de gener del 2013, guiat amb idèntic ànim i novament sense el consentiment dels clients, el subdirector va efectuar una nova transferència de 25.000 euros al seu favor des del compte bancari dels clients.

Segons relata el fiscal en les seves conclusions, el subdirector, per fer les transferències i aparentar que eren legals, abusant de la confiança i de l’edat avançada i de l’estat de salut dels clients, es feia signar presumptes contractes de préstecs inexistents. Ho feia amb la data que coincidia amb la de les transferències. Segons la versió del fiscal, els clients desconeixien l’objectiu i la finalitat dels contractes i les transferències.

Caixabank, davant dels fets, ja va reintegrar als clients els diners sostrets pel subdirector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia