Successos

Tribunals

“Volíem donar la informació obtinguda a la comandància”

Els dos guàrdies civils jutjats pel segrest d’un veí de Girona neguen els fets i afirmen que estaven investigant la víctima

Afegeixen que un altre acusat els va revelar que el denunciant venia droga

“Vam actuar bé, dintre de les nostres funcions.” És l’afirmació que van fer a l’Audiència de Girona dos agents de la Guàrdia Civil jutjats pel presumpte segrest d’un veí de la ciutat, a qui haurien exigit que els entregués diners. L’episodi es remunta al 6 de novembre del 2013. La fiscalia sosté que els policies Jesús Isaac Martínez i José Antonio Salguero, que estaven destinats a la caserna d’Igualada, haurien materialitzat el pla junt amb dos veïns de la demarcació (Manuel Raurich Pérez i Manuel Díaz Duran). Els quatre acusats, que van respondre ahir a totes les preguntes a excepció de les de l’advocat de la víctima, van mantenir una versió similar. Van explicar que Díaz havia comprat temps enrere estupefaents a un veí de Girona que vivia al carrer Lluís Pericot. Raurich va afegir que Díaz li va comentar que tenia ganes de denunciar el suposat traficant i que “l’agafessin”. Com que Raurich coneixia dos guàrdies civils, va respondre a Díaz que els informaria del cas per tal que, de retruc, els agents fessin mèrits professionals en el supòsit que es confirmés que l’home venia droga.

Raurich comercialitza roba i tenia relació amb els dos agents perquè en ocasions li feien d’intermediari en les vendes, i ell, a canvi, els donava una comissió. Díaz hauria facilitat la matrícula del cotxe del veí de Lluís Pericot i, el mes anterior als fets, els policies ja van estar vigilant l’exterior del bloc del denunciant, on van indicar que havien vist “moviments sospitosos”.

Els efectius van assegurar ahir que, el 6 de novembre del 2013, estaven a Girona amb Raurich i Díaz per parlar sobre una partida de texans. Abans de marxar a Igualada, van decidir acostar-se a l’edifici on vivia la presumpta víctima. Segons Martínez i Salguero, la seva intenció era traslladar els indicis i la informació obtinguda a l’equip de la policia judicial de la comandància de la Guàrdia Civil de Girona.

Al portal de l’edifici, els acusats neguen que haguessin colpejat i amenaçat amb una arma l’inquilí i la seva parella. Martínez va justificar el fet que hagués emmanillat l’home perquè es va posar agressiu i temia que s’autolesionés o ferís algú. També van desmentir que el traslladessin en cotxe a un descampat de Vilablareix i li reclamessin, sota amenaces de mort, fins a 100.000 euros.

La víctima va declarar que, al descampat, es va inventar que tenia 10.000 euros a casa. El van tornar al pis i va aprofitar per trucar a la Policia Municipal per requerir la seva presència urgent perquè tenia els quatre acusats esperant a baix els diners. Els dos agents, en canvi, van rebatre que van dur l’home a l’automòbil per parlar i els va admetre que venia estupefaents a petita escala. Van defensar el fet que després l’estiguessin esperant a prop de l’edifici perquè ell els va dir que tenia a casa els números de mòbil, els noms i les adreces de les persones que li proporcionaven la droga. Els guàrdies civils van concloure que quan els municipals els van preguntar què feien allí, estaven esperant precisament que l’home els baixés aquestes dades.

LA XIFRA

9
anys de presó demana el fiscal per a cadascun dels agents i 8 anys als seus dos suposats còmplices.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia