Successos

Desmantellat un cultiu de marihuana en una masia

Un veí de Castelló va ser detingut com a responsable de la plantació

L’home consumia la llum de manera fraudulenta

Continua el degoteig de plantacions de marihuana descobertes a la demarcació de Girona. Un dels darrers casos ha tingut lloc a l’Alt Empordà. Els Mossos d’Esquadra van desmantellar dimecres un cultiu en una masia rural de Castelló d’Empúries. L’actuació policial va ser efectuada pels agents de la comissaria de Roses, que també van detenir el presumpte responsable de la plantació. Es tracta d’un veí de Castelló de 55 anys i de nacionalitat francesa, investigat per un delicte contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric.

La investigació es remunta al novembre de l’any passat. Quan els Mossos van iniciar les indagacions també van tenir coneixement que Endesa havia detectat un elevat consum elèctric i havia hagut de canviar un transformador de la zona a causa de l’alta demanda. Els agents van fer el 21 de febrer un escorcoll en una nau annexa a la masia i van localitzar 3.000 plantes de marihuana d’uns 30 cm d’altura, llums, aparells de ventilació i altres estris per tenir cura de la plantació. Dos tècnics de la companyia elèctrica també van constatar que a la masia i a la instal·lació del costat hi havia connexions fraudulentes a la xarxa. L’encarregat del cultiu, de qui consten antecedents, va passar l’endemà a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres.

El mateix dimecres, una operació al barri de la Font de la Pólvora de Girona es va centrar en pisos que es connectaven il·legalment a la llum amb agulles d’estendre roba, pinces de bateries de cotxe o bé amb navalles. És la situació amb què es van trobar els tècnics d’Endesa, els Mossos i la Policia Municipal. El dispositiu va donar resposta a les queixes que des del barri s’han fet arribar a l’Ajuntament pels continus talls de llum que pateixen algunes famílies. Es van dur a terme 114 inspeccions, es van detectar 33 fraus elèctrics i va ser arrestat un home que estava en crida i cerca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia