Successos

successos

Confinats per un foc en comptadors, a la Font de la Pólvora

En les tasques d’extinció de l’incendi van treballar sis dotacions dels bombers

No es va haver de lamentar ferits

Un ampli desplegament d’efectius d’emergències es va activar ahir arran d’una incidència ocorreguda a l’edifici número 3 de l’avinguda de la Font de la Pólvora de Girona. Els bombers van rebre l’avís d’un incendi als comptadors elèctrics que hi ha al replà de l’entrada del bloc. Els fets es van registrar a les deu del matí i, com a mesura preventiva, quinze veïns de la finca es van confinar a la segona planta mentre van durar les tasques d’extinció de les flames. Aquest servei va implicar la mobilització de sis dotacions dels bombers, cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i tècnics de la companyia elèctrica.

Els bombers van controlar el foc en mitja hora i el van donar per extingit a les 11.32 h. Es va tallar la llum perquè els operaris de l’empresa del servei elèctric poguessin examinar la instal·lació. Es va observar que els comptadors de la llum van quedar totalment danyats i que els de l’aigua també presentaven danys, però en aquest cas només parcialment. A banda d’això, els bombers es van encarregar de revisar tots els pisos i es va ventilar l’edifici, ja que el fum va afectar tant parts comunes com també algun immoble. Un cop els veïns van poder sortir, els sanitaris els van atendre i es va confirmar que tots ells estaven il·lesos.

Es va obrir una investigació per determinar l’origen dels fets, si bé des dels cossos d’emergències no es va avançar de moment ahir què hauria pogut ocasionar l’incendi. Es va donar la circumstància que, la setmana passada, tècnics d’Endesa van comprovar les instal·lacions elèctriques als blocs de pisos dels carrers Roure, Castanyer, Avellaner i Pruner de la Font de la Pólvora. Ho van fer acompanyats d’agents de la Policia Municipal i dels Mossos, que van desplaçar fins allí patrulles de seguretat ciutadana i de l’ARRO. Es van comptabilitzar 26 habitatges que tenien la llum connectada irregularment des de la caixa de comptadors i set més en què els empalmaments agafaven l’electricitat directament del carrer. L’actuació va donar resposta a les queixes que des del barri es van fer arribar a l’Ajuntament pels talls de llum freqüents que tenen algunes famílies per la sobrecàrrega de la xarxa.

LA XIFRA

3
ambulàncies, bombers, mossos i tècnics de la companyia elèctrica van participar en la gestió del servei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia