Successos

SUCCESSOS

Detingut per furts a Sant Feliu fent passar el germà per sordmut

Els Mossos d’Esquadra van detenir dijous a Barcelona un jove de 25 anys i el seu germà menor d’edat com a presumptes autors de 22 delictes de furt i estafa. La investigació es va iniciar al setembre, després que detectessin la presència d’un jove que simulava pertànyer a una associació de sordmuts fictícia per a la qual demanava donatius i, després de distreure les víctimes, els furtava telèfons mòbils i carteres. Abans de dur a terme el robatori s’assegurava que la víctima tingués el telèfon mòbil o la cartera en un lloc visible al damunt del taulell de l’establiment o de la taula d’un bar. Aleshores s’hi acostava mentre feia senyals ostensibles per simular la seva condició de sordmut i generar l’empatia corresponent. Posava la carpeta amb el document a la part superior al damunt de l’objecte que volia sostreure de manera que el tapava. És en aquest moment que amb la mà que tenia sota la carpeta s’apoderava del telèfon o cartera, a banda d’obtenir el donatiu que demanava en alguns dels casos.

Els agents van detectar que una segona persona l’esperava a l’exterior del comerç i van establir que aquest home s’enduia cada dia el menor a diversos punts de Catalunya per cometre els furts amb la mateixa metodologia. En detenir-los, van escorcollar el domicili i van descobrir que es tractava de germans i que estarien relacionats amb 14 robatoris més, entre els quals a Sant Feliu de Guíxols. La investigació continua oberta a l’espera que se’ls pugui relacionar amb més fets.El menor d’edat va passar a disposició de Fiscalia de Menors després de la detenció i es va determinar l’ingrés en un centre de protecció. L’altre germà, major d’edat, va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia