Successos

Quezada confessa el dia del funeral que ella va asfixiar el petit Gabriel

Abans d’estrangular-lo li hauria donat un cop amb la part roma d’una destral, segons la declaració

El mòbil de l’assassinat hauria estat la gelosia

Ana Julia Quezada, detinguda com a presumpta autora de la mort del nen Gabriel Cruz, va confessar ahir que, efectivament, va ser ella qui el va matar d’un cop amb la part roma d’una destral durant una discussió i que després el va asfixiar, segons fonts de la investigació. La confessió es va produir a la Comandància de la Guàrdia Civil d’Almeria, on Quezada va prestar declaració durant gairebé dues hores. Va ser en aquest interrogatori quan va reconèixer que en el decurs d’una discussió amb el nen, el mateix dia de la seva desaparició, Gabriel la va agredir i ella va respondre donant-li un fort cop amb la part roma d’una destral. L’autòpsia, segons van indicar ahir fonts de la investigació, mostra signes que el petit va morir per estrangulació.

Al final de la declaració, l’advocada Beatriz Gámez va assegurar que la seva defensada estava “col·laborant” amb els agents i que havia respost a les preguntes. Segons la lletrada, la declaració policial va ser ahir i la intervenció de dilluns simplement van ser dos escorcolls, mentre que ahir “ja li van preguntar i ha col·laborat”, va insistir. Sense més detalls, va afegir que Quezada passarà avui a disposició judicial.

Gabriel Cruz tenia vuit anys i va desaparèixer a Las Hortichuelas de Níjar (Almeria) el 27 de febrer passat, i el seu cadàver el van trobar diumenge al cotxe de Quezada, la detinguda, que és l’actual parella del pare del nen, Ángel Cruz.

La gelosia, el mòbil

La principal hipòtesi amb què treballa la investigació del cas és que Quezada hauria actuat moguda per la gelosia pel fet que el pare de Gabriel hauria rebutjat anar-se’n amb ella a la República Dominicana, el seu país, per continuar estant a prop del seu fill.

Mentrestant, la Guàrdia Civil busca el lloc on la detinguda va ocultar el cadàver, abans d’embolicar-lo i introduir-lo al maleter del seu vehicle.

Funeral a la catedral

La confessió d’Ana Julia Quezada va coincidir amb el dia del funeral pel petit Gabriel, un ofici que va aplegar centenars de veïns i autoritats locals, provincials i estatals. La multitud va omplir la catedral d’Almeria i la plaça d’accés, on es van instal·lar unes pantalles gegants de televisió perquè tots els assistents poguessin seguir la cerimònia. Els primers càlculs van quantificar en més de 700 les persones que eren dins el temple major i en més de 1.500 les que hi havia a la plaça exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia