Successos

Girona, Salt i Sarrià de Ter reclamen 48.000 euros al soci privat d’Agissa

Els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter tenen previst reclamar 48.000 euros a Girona SA (part privada de l’empresa d’aigües Agissa) per haver contractat de forma innecessària una assessoria jurídica. Els tres consistoris ho faran després que el jutjat mercantil número 1 de Girona ha admès la demanda que havien interposat i, alhora, ha anul·lat l’acord que va signar el 25 d’abril de 2017 el consell d’administració per a la contractació d’advocats. L’empresa ho va fer quan ja era investigada per suposades irregularitats després de la querella que va presentar la CUP. Aleshores, els Ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter van impugnar l’acord davant el jutjat mercantil perquè temien que la contractació d’advocats acabés servint per obstaculitzar l’accés a la informació sobre la gestió i dificultar el control de l’empresa per part de les administracions (que representen el 20% d’Agissa). El jutjat destaca que aquesta contractació és “supèrflua i innecessària” i que “lesiona” els interessos de la societat. Davant aquesta resolució, el vicealcalde Eduard Berloso va avançar dilluns durant el ple municipal que reclamaran la totalitat d’aquests diners, que es van destinar a l’assessorament jurídic. Segons ha pogut saber aquest diari, es tractaria de vora 48.000 euros, aproximadament. Però cal tenir en compte que aquests diners no es poden reclamar automàticament després de la resolució judicial, sinó que cal uns tràmits que justifiquin la reclamació.

Municipalització

En aquest sentit, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va reiterar durant el ple de dilluns que “treballen en la municipalització de l’aigua a Girona”. “Recollim informació i fem un recull exhaustiu per poder prendre decisions”, alhora que, pel mig, hi ha un procés judicial obert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia