Successos

tribunals

cas Dalí

Dalí torna a estar sencer

El cos de Salvador Dalí torna a estar sencer. En una operació feta amb la màxima discreció, ahir, es van tornar a implantar les cames i les altres restes del cos del geni que li van ser amputades el 20 de juliol en compliment d’una ordre judicial per extreure mostres d’ADN i comprovar si el geni del surrealisme era el pare de Pilar Abel. El resultat va ser negatiu i l’Institut de Toxicologia va tornar les cames.

L’operació d’ahir va suposar tornar a aixecar la llosa d’una tona i mitja que tapa el fèretre del pintor sota la cúpula de la Torre Galatea. Aquesta vegada l’obertura de la tomba es va fer sense tutela judicial, amb l’autorització del Departament de Salut, basant-se en la llei de sanitat mortuòria, i l’encarregat d’implantar les cames va ser el forense Narcís Bardalet, el mateix que es va encarregar d’embalsamar el cos de Dalí, però aquesta vegada actuant en representació de la Fundació Gala-Dalí, encarregada d’administrar el llegat de Dalí i preservar el seu cos.

Les cames, que van ser seccionades per sobre del genoll, es van enganxar al cos amb una cola especial que garantirà l’estabilitat de les peces òssies.

Aquesta ha estat la tercera vegada que es tanquen els fèretres (n’hi ha un de zinc dins del taüt de fusta) que contenen les restes de Salvador Dalí. I en el supòsit que l’Audiència de Madrid acceptés el recurs que ha presentat Pilar Abel, que al·lega que en les proves anteriors no es va acreditar que es respectés la cadena de custòdia, es podria donar la circumstància que part del cos de Dalí hagués de tornar a sortir de la tomba si s’ordenés la realització de noves proves d’ADN. I seria necessari agafar noves mostres, ossos o més peces dentals, per repetir les proves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia