Successos

Investigació

L’excursionista descalça

Els Mossos investiguen les estranyes circumstàncies de la mort d’una senderista a l’Alta Garrotxa i l’actitud del seu company

La dona va ser trobada daltabaix d’un cingle, anava descalça, amb mitjons i poc abrigada

Els Mossos i el jutjat d’Olot investiguen les estranyes circumstàncies i les causes de la mort d’una excursionista de 43 anys, de nacionalitat txeca i veïna de Girona, que va ser trobada morta, molt poc abrigada i descalça, estimbada en una barrancada a la zona anomenada la Font del Sant, un indret de l’Alta Garrotxa on la víctima i el seu company havien parat dissabte a la nit la tenda de campanya tot fent una ruta de muntanya. L’actitud del company de la dona morta, veí de Girona, bon coneixedor de la zona, que va tardar hores a avisar emergències i que ahir va anar a treballar mentre els bombers recuperaven el cadàver de la seva companya, també ha aixecat les suspicàcies dels investigadors, que ahir van anar a inspeccionar l’escenari dels fets i han comissat la tenda de campanya i els estris de la parella de senderistes per analitzar-los.

La parella de la dona morta va ser qui va trucar al 112 diumenge cap a les 5 de la tarda des de Montagut. L’home va baixar per alertar des de la zona de la Font del Sant on tenien plantada la tenda de campanya, cosa que li va suposar una llarga caminada. L’home va explicar llavors que havia perdut de vista la seva companya des de les 7 del matí, quan ella va sortir de la tenda tot dient que anava a fer una caminada. Ell va explicar que es va quedar i va dormir aproximadament una hora més i quan es va despertar ja no la va veure enlloc. Va continuar explicant que l’havia buscat estona i en veure que no la trobava va donar l’alerta a través del 112. Un cop va haver avisat de la desaparició de l’excursionista, els equips de rescat es van mobilitzar per intentar trobar-la. El diumenge es va fer fosc sense que trobessin la senderista. Només van trobar de rastre un mocador de coll i una motxilla. Dilluns, els bombers van tornar a desplegar els seus efectius, inclòs l’helicòpter, i a la tarda van descobrir un cos daltabaix d’un cingle que arrenca a no gaire distància de la zona on hi havia plantada la tenda de campanya. El cos era en un lloc de molt difícil accés, un baixant molt escarpat i embardissat. Per això es va decidir esperar fins al matí del dimarts per poder recuperar el cos. Els especialistes en rescat de muntanya dels bombers (GRAE) van haver de desbrossar tota una zona perquè el lloc fos accessible i van pujar el cos a l’helicòpter, que el va traslladar fins a l’heliport del parc de bombers d’Olot, on la comitiva judicial i el metge forense van fer la formalitat de l’aixecament del cadàver. El cos de la víctima presentava moltes contusions i ferides externes atribuïdes al despenyament, però la inspecció superficial del cos no va permetre deduir quina havia estat la causa de la mort. La víctima anava vestida només amb uns pantalons i una camiseta, duia mitjons però no duia sabates. Els Mossos van tornar ahir a l’escenari dels fets per fer una inspecció per buscar indicis, com podrien ser les sabates de la víctima, que ajudin a esclarir les circumstàncies de la mort. L’autòpsia que es realitzarà avui també pot aportar dades per aclarir si va caminar descalça o si va perdre les sabates en la caiguda.

Acampada.
La víctima i el seu company feien una ruta excursionista de diversos dies per l’Alta Garrotxa i feien acampada lliure. Segons va explicar l’home, un professor universitari bon coneixedor de la zona, als equips d’emergència, van començar per les gorgues de la Muntada, a Sadernes, van continuar cap a Talaixà, després van passar per les balmes d’Uja i el Molí d’en Morató, on van passar una nit. La ruta de la següent jornada van passar per l’ermita de Sant Julià de Ribelles, la masia abandonada de la Comella i el dissabte a la nit van plantar la tenda a la zona de la Font del Sant, on també hi ha una balma, la dels Ribellencs. I al matí, segons la versió de l’home, va ser quan l’excursionista va sortir sola de la tenda i ja no va tornar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia