Successos

Girona s’obre a replantejar el GPS dels escombriaires

L’Ajuntament, els treballadors de Girona+Neta i l’empresa, prop de l’acord

La plantilla, però, no descarta convocar una vaga per Temps de Flors i ho decidirà entre avui i demà en assemblea

El conflicte sobre la implantació de GPS als escombriaires de Girona+Neta sembla que arriba al seu final. Les negociacions entre l’Ajuntament de Girona, els treballadors i l’empresa van pel bon camí i s’espera una solució en breu. De fet, segons ha pogut saber aquest diari, el consistori s’avé ara a replantejar el sistema que fins ara obligava els escombriaires que netegen a peu els carrers de la ciutat a dur-lo permanentment amb ells. Segons han confirmat fonts del govern municipal, estan oberts a tirar endavant altres propostes, sempre que s’adeqüin a l’objectiu de transparència que es van marcar amb la implantació del sistema GPS. Gràcies a aquests aparells, els gironins poden comprovar, a través del web municipal, quan els escombriaires a peu han passat pel seu carrer, de la mateixa manera que s’està fent des de fa dos anys amb els vehicles del servei de Girona+Neta. Així doncs, si hi ha algun altre sistema o mètode que permeti mantenir aquest objectiu, d’informació a la ciutadania, el consistori podria veure amb bons ulls tirar endavant el canvi.

Així doncs, les negociacions entre les parts són menys tenses després d’estar enrocades durant mesos. La fórmula que desencallaria del tot les negociacions podria ser que l’aparell no el dugués la persona, sinó l’eina de treball que duen els escombriaires de Girona que van a peu. De fet, és el que han defensat des del principi els treballadors, que des de la posada en marxa del sistema s’han queixat perquè consideren que se’ls criminalitza. En aquest sentit, els representants tant de la plantilla com del sindicat sostenen que no es pot exigir el control de cada segon del treballador perquè suposa una intimidació a la persona i una vulneració de la intimitat. Tant és així que els treballadors han denunciat l’empresa i l’Ajuntament per vulneració de drets fonamentals als jutjats.

Accions contundents

Aquest diari es va posar en contacte ahir tant amb el representant del comitè, José Rodríguez, i el secretari general de la intercomarcal de serveis privats de CCOO a les comarques de Girona, Pau Gàlvez, que van assegurar que entre avui al vespre i demà tenen previst fer diverses assemblees en què es tractarà la problemàtica del GPS amb la plantilla. Sobre la taula tenen la possibilitat de fer accions, com ara la convocatòria d’una vaga d’escombraries per Girona, Temps de Flors. En tot cas, és una mesura que hauran de consensuar els treballadors. Sobre les negociacions, van confirmar que s’està treballant, però no van voler entrar en detalls.

En tot cas, tant treballadors com fonts del govern municipal van reconèixer que el conflicte encara no està solucionat, però que les negociacions estan fluint pel bon camí. Tant és així que és possible que, si totes les parts –treballadors, empresa i Ajuntament– acaben consensuant una alternativa al sistema de GPS actual, finalment tot acabi en un acord en les pròximes setmanes.

LA XIFRA

34
dispositius
va comprar Girona+Neta per fer el seguiment dels escombriaires a peu de la ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia