Successos

Els set mossos jutjats per lesionar tres nois en les protestes de Can Vies asseguren que no són ells qui els van detenir

Les acusacions particulars demanen fins a quinze anys i mig de presó mentre que el fiscal no hi veu delicte

Els set agents dels Mossos d’Esquadra jutjats per haver lesionat tres nois en una actuació en les protestes pel desallotjament de Can Vies, el maig del 2014, han assegurat en el judici que ha començat aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona que ells no van ser els antidisturbis que els van detenir i que no van veure que ningú els colpegés en aquest moment. Els agents han afirmat que van participar en la dissolució dels manifestants a la zona del carrer de Rosés i que va ser aleshores quan van donar cops de porra, però cap d’ells hauria detingut els denunciants ni tampoc els van insultar, han declarat. En canvi, les acusacions particulars, que demanen fins a quinze anys i mig de presó pels delictes de lesions i contra la integritat moral, sostenen que entre els acusats hi ha els agents que van detenir els nois i els van causar les lesions. “Aquestes persones estan denunciades perquè molts d’ells van declarar que van procedir a la detenció, com consta en l’atestat”, ha puntualitzat davant els periodistes un dels advocats de l’acusació particular, Eduardo Cáliz. Per la seva banda, el fiscal no acusa perquè no hi veu cap delicte.

En declaracions als mitjans de comunicació després de la primera sessió del judici, Cáliz ha reconegut “el legítim dret de defensa de no declarar contra si mateix, que permet fins i tot mentir i faltar a la veritat al tribunal sense que tingui conseqüències” i ha deixat clar que “no serà aquest lletrat qui ho critiqui”, si bé espera que totes les parts valorin el conjunt de proves objectives. Tant Cáliz com l’altra advocada de l’acusació particular, Anaïs Franquesa, han criticat davant els periodistes el “corporativisme malentès”. “Consisteix a protegir la resta de companys enlloc d’intentar determinar qui actua de forma irregular i dirigir el procediment contra ell”, ha lamentat Franquesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia