Successos

Troben cinc immigrants amagats en un camió a Salt

El transportista es va aturar a prop d’un peatge, després que el copilot veiés que un dels polissons treia la mà per la lona

Se n’han localitzat uns 70 des del febrer

Continua el degoteig d’immigrants que intenten entrar al país amagats dins la càrrega d’un camió. El darrer cas descobert a les comarques gironines va tenir lloc dilluns a la tarda, a Salt. Un transportista que circulava per l’AP-7 en direcció a Barcelona va agafar la sortida 7, corresponent a Girona sud. Es va desviar temporalment de la ruta que feia després que el copilot veiés aparèixer, mirant pel retrovisor, la mà d’un polissó d’entre la lona del remolc. El conductor i el seu acompanyant es van aturar a prop del peatge i van alertar els treballadors d’Acesa –la companyia concessionària de l’autopista–. Els operaris van trucar aleshores al 112 per comunicar els fets i fins a la zona s’hi van adreçar agents de la unitat de seguretat ciutadana de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Salt, així com de l’àrea regional de recursos operatius (ARRO). En arribar al lloc, els efectius van obrir el remolc del vehicle de gran tonatge, que tenia matrícula d’Hongria.

A l’interior van localitzar cinc homes d’origen sudanès. No portaven documentació personal i, aparentment, eren majors d’edat. El conductor del camió i el copilot van relatar que, durant el trajecte, van fer parada a Ventimiglia, una ciutat portuària italiana que es troba situada a pocs quilòmetres de l’Estat francès. Els dos xòfers van fer nit en aquesta zona fronterera, que és on se sospita que els cinc polissons haurien pujat al tràiler sense que els transportistes se n’adonessin.

Es va informar dilluns de la situació al Cuerpo Nacional de Policía (CNP), que és qui té competències en matèria d’estrangeria. Els Mossos van traslladar els cinc homes a les dependències del CNP a la Jonquera, des d’on els agents van dur a terme gestions perquè fossin retornats el mateix dia a l’Estat francès. Seguint els convenis establerts, des d’allí seran portats probablement a Itàlia, que s’encarregarà dels tràmits per conduir-los al seu país d’origen.

Des del febrer s’han trobat una setantena de polissons ocults a l’interior de camions, a la demarcació de Girona. Es dona la circumstància que, en tots els casos, els combois havien passat per Itàlia durant les seves rutes.

LA DATA

07.05.18
Unes tres hores després de ser interceptats, els cinc homes, d’origen sudanès, van ser retornats a l’Estat francès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia