Successos

Justícia

L’edat de la (no) innocència

Demanen 11 anys de presó per a un home que va tenir relacions sexuals amb una nena de 12 anys, que li va semblar més gran per l’aspecte i perquè la va trobar de nit a la sortida d’un bingo

La noia s’havia escapat d’un centre de menors

El fiscal demana 11 anys de presó per a un veí de Blanes, Francisco Martínez Navarro, acusat d’abusos sexuals a una nena de 12 anys. L’acusat, cinquantí, aficionat al bingo i excambrer del club La Luna, admet que va tenir relacions sexuals amb la menor la matinada del 14 de setembre del 2016 dins del seu vehicle quan anava a acompanyar-la a l’estació de tren de Blanes, després d’haver entrat amb ella a una discoteca. L’acusat, però, assegura que la noia, de nacionalitat boliviana, li va dir que tenia fets els 18 anys, i hi afegeix que, pel seu aspecte i per les circumstàncies en què es van conèixer, res feia pensar que en tingués només 12. Per això, la defensa, exercida pels lletrats Pere López de Coca i Josefina Rodríguez Sánchez, afrontarà el judici, que se celebrarà la setmana que ve a l’Audiència de Girona, esgrimint l’argument de l’“error invencible”. És a dir, al·legaran que Martínez Navarro no tenia manera de saber la veritable edat de la noia perquè el seu aspecte i totes les circumstàncies avalaven que era més gran. El Codi Penal castiga com a delicte d’abús les relacions amb menors de 16 anys, encara que hi hagi consentiment.

La noia, segons el seu propi relat, s’havia escapat del centre de menors Mas Ritort de Tordera la nit del 13 de setembre perquè necessitava esbargir-se. Va caminar en direcció a Hostalric fins que va trobar dos nois amb una furgoneta que recollien coure i que es van avenir a dur-la fins a Blanes. Els nois, afirma, li van donar 4 euros. Un cop a Blanes, la noia va entrar a l’estació, però un vigilant la va fer fora dient-li que encara no era hora d’obrir. Llavors ella va anar caminant cap al centre de Blanes i va seure en una obra a prop del bingo. Allà va ser on va coincidir amb Francisco Martínez, que a quarts de tres de la matinada sortia de la sala de jocs, on havia entrat a quarts de cinc de la tarda. Ell li va donar una cigarreta i la noia es va avenir a pujar al cotxe de l’home. Junts van anar a la discoteca Cyan, on la noia no va tenir cap problema d’accés per motius d’edat. La parella, segons avala el cambrer, va seure a la barra. Ella va consumir cervesa i ell, Red Bull. Tots dos es van estar fent manyagues i mostres d’afecte. El cambrer del local va declarar que es pensava que qui acompanyava “en Fran” –com ell el coneix– era una “noia de companyia”. Martínez i la noia van sortir del local per anar a fumar a fora i hi van tornar a entrar. Més tard, van pujar al cotxe d’ell i se’n van anar a l’estació, i allà dins del cotxe, als seients del darrere, és on es va produir el contacte sexual que ha dut Martínez a la presó, on encara està reclòs perquè no ha pogut pagar els 6.000 euros de fiança que li va imposar el jutjat a posteriori. Abans d’acomiadar-se, l’home va donar el seu número de telèfon i quatre cigarretes a la noia, però no li va donar diners com ella li havia demanat, perquè, va dir, els havia perdut al bingo. Un jove treballador d’una discoteca de Blanes que també anava a agafar el tren li va pagar el bitllet. Ella va arribar a Barcelona i, d’allà, va anar a Cornellà a picar a la porta d’una amiga seva. Com que no la va trobar, va decidir anar a Sant Joan de Déu, on ja seguia un tractament psicoterapèutic, i allà va explicar la seva experiència sexual als terapeutes, que ho van denunciar. Amb la descripció que va donar del seu aspecte –amb un tatuatge al braç–, i del cotxe i el lloc on havia trobat l’home, els Mossos van identificar i detenir Martínez, que es considera innocent d’abusos, encara que l’edat de la noia el culpabilitza de facto.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia