Successos

Policial

El lloro tenia un preu (il·lícit)

La Guàrdia Civil comissa un lloro de l’espècie protegida Amazona de clatell groc que es venia per un preu de 1.400 euros a través d’Internet

La venda de mascotes entre particulars està prohibida per la legislació

Comprar un lloro per Internet sembla el més normal del món i s’ofereixen exemplars amb grans aptituds. “Venc lloro Amazona de clatell groc. Magnífic exemplar de dos anys, amb tots els papers en regla, canta el el porompompero, mi limón mi limonero, i paraules soltes, com ara hola mi amor, hola corazón o el que se li ensenyi. Es ven perquè no soc a casa en tot el dia” 600 euros. És un exemple dels molts que es poden trobar repassant milanuncios.com.

L’amo d’un lloro que va posar un anunci similar a aquest i oferia el seu lloro per 1.400 euros ha acabat denunciat per contraban i tinença i venda d’espècies protegides, i el lloro que oferia, a mans de la Guàrdia Civil, que l’ha posat a disposició de l’Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i la Flora Autòctona (Adeffa).

La Guàrdia Civil de Figueres es va assabentar que a Milanuncios s’oferia un lloro Amazona amazonica i es van estudiar l’anunci. Els agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) es van mirar la foto del lloro i els va semblar que no era exactament de l’espècie que anunciava el venedor sinó que podia ser un lloro Amazona de clatell groc, que, a diferència de l’altre, està protegit pel reglament Cites (sigla en anglès de la convenció internacional sobre el comerç d’espècies amenaçades) inclòs en el pla d’acció contra el tràfic il·legal i furtivisme internacional d’espècies silvestres. Per assegurar-se’n van enviar les fotos del lloro al servei d’Inspecció Cites de Barcelona, que els van confirmar que el lloro era de l’espècie de clatell groc, per tant, protegit.

De manera que els guàrdies civils van activar-se i van anar a conèixer el lloro i el seu venedor, que va presentar una documentació que no es corresponia amb la que li tocaria tenir a un lloro d’aquesta espècie, cosa que suposava que no podia acreditar tampoc la seva procedència com a lícita. De manera que es va aixecar acta contra el venedor i el lloro va quedar comissat. Arran del cas del lloro, la Guàrdia Civil recorda que, tot i que molta gent ho fa, la compravenda de mascotes entre particulars és il·legal i que la cria i venda d’animals s’ha de fer a través de la inscripció com a nucli zoològic i que vendre espècies protegides pot ser delicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia