Successos

Empresonat per violació de la fillastra, de 13 anys

La mare, que s’ha fet musulmana arran del matrimoni, dona suport a l’acusat

El jutjat d’instrucció número 2 de Girona ha dictat ordre de presó sense fiança per a un veí de Girona, marroquí, de 38 anys, per un delicte d’agressió sexual continuada i maltractaments contra la seva fillastra, que actualment té 13 anys.

La nena va relatar a l’institut que des dels 8 anys era objecte d’agressions sexuals del seu padrastre i els docents van dur-la a l’hospital i allà es va avisar el metge forense i els Mossos, que, un cop recollides totes les informacions, van detenir el padrastre, que dissabte va ser interrogat al jutjat número 2. El detingut va negar les acusacions i la seva dona i mare de la nena, que té un altre fill, d’11 anys, va donar suport al seu marit i va atribuir la denúncia de la nena a la seva inadaptació a la conversió a la religió musulmana de la dona, des que es va casar, fa uns set o vuit anys, amb l’home marroquí. La mare argumenta que la nena té un xoc cultural i que no accepta el padrastre. Tot i el suport al marit, la dona sí que va admetre algun episodi de maltractaments, com ara que quan la filla no es portava bé el padrastre la castigava cremant-la amb una cullera calenta. El jutjat va donar credibilitat a la versió de la nena, que va relatar molts episodis diferents d’agressió sexual que haurien ocorregut a casa seva a Girona, mentre la mare era a treballar, i en una altra ocasió a Vilassar de Mar. La nena assegura que el padrastre l’obligava a tenir relacions sexuals utilitzant la força, com per exemple retorçant-li el braç, i que en acabat l’amenaçava perquè no expliqués res. El jutjat també ha tingut en compte, a l’hora de decretar presó sense fiança per al padrastre, els resultats dels informes dels metges forenses, que avalen l’existència de l’agressió sexual, i els informes dels servei de l’Edaia, l’equip psicopedagògic d’atenció als infants i els adolescents, que van atendre la nena, que actualment, igual que el seu germà d’11 anys, han quedat sota la tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infància (Dgaia) de la Generalitat.

LA XIFRA

15
anys de presó
és la pena màxima que preveu l’article 183 del Codi Penal per agressió sexual a menors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia