Successos

Seguretat

Amnèsia i por de revenja a Banyoles

El detingut per l’atac a cops de martell a una dona i els seus fills no declara i el jutge l’empresona

Els Mossos vigilen que no hi hagi revenja

Els testimonis i les proves (els Mossos van trobar el martell i roba ensangonada a casa dels seus avis) delaten el jove de 22 anys Toni Hostench Mir com l’autor del brutal atac a cops de martell perpetrat divendres contra una mare i els seus dos fills de 12 i 8 anys a casa seva a Banyoles. Les víctimes continuen ingressades. Però el sospitós, al·legant que no recorda res i emparant-se en el seu estat amnèsic, ahir no va aportar cap explicació que aclarís el mòbil de l’atac quan va declarar davant del jutjat d’instrucció número 3 de Girona. Hostench, assistit per la lletrada Maria Monguilod, es va acollir al seu dret a no declarar i el jutge el va enviar a la presó per tres delictes d’assassinat en grau de temptativa. El jutjat va atendre la petició de presó que van fer el fiscal i l’acusació particular, que exerceixen les víctimes a través del lletrat Sergio Noguero.

Mentrestant a Banyoles, els Mossos i la policia vigilen que no es produeixi cap atac a interessos o familiars d’Hostench després que l’entorn del pare i marit dels nens i la dona que van resultar malferits hagi llançat missatges que fan témer una possible reacció de revenja. A falta de declaració del sospitós, la investigació busca el mòbil de l’atac en la relació que mantenien el detingut i el pare de la família atacada, un treballador del Lidl, enginyós amb l’electrònica i la informàtica que feia anys que residia a Banyoles, tot i que és d’origen canari i li consten detencions als arxius de la Guàrdia Civil. Alguns testimonis han apuntat que tenien tractes per la venda de material a través de Wallapop.

L’atac es va perpetrar divendres a quarts de vuit del vespre, als baixos del número 19 del carrer València de Banyoles. A aquella hora el pare era a la feina. L’agressor, que ja duia el martell, va anar a la casa, va demanar per anar al lavabo i quan va sortir va colpejar repetidament al cap la mare i els dos fills i va fugir per darrere. Les víctimes van poder ser auxiliades perquè els veïns del pis de dalt van sentir cridòria, van sortir i van trobar el nen més gran estès al replà enmig d’un bassal de sang. El nen repetia que havien matat la seva mare i va identificar Hostench com l’agressor. Els Mossos i la policia local es van posar a buscar el sospitós. No era al seu domicili però més tard el van trobar a casa dels seus avis. Ell, amb símptomes d’estar afectat per alguna substància, es va avenir a baixar al carrer i allà el van detenir. La roba que duia no estava tacada de sang. S’havia canviat. Dissabte, els Mossos van rastrejar papereres, contenidors..., tot buscant el martell que no havia estat localitzat a l’escenari de l’agressió. No el van trobar al carrer. Diumenge quan van escorcollar la casa dels avis del sospitós, al garatge, van trobar el martell i també la roba tacada de sang, que s’ha dut als laboratoris per comprovar si és de les víctimes. També hi havia dos sobres buits, un amb el nom de la dona agredida i la inscripció 5.000 euros. La investigació sospita que el mòbil de l’agressió va ser el robatori dels diners que havien contingut els sobres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia