Successos

Arxiven el cas del ciclista atropellat el 2016 a Roses

El conductor anava drogat i el col·lectiu Mou-te en Bici s’havia presentat en el cas com a acusació particular

El jutjat arxiva la causa i la interlocutòria recull que no s’hi veu “cap imprudència greu”

El jutjat d’instrucció número 2 de Figueres ha arxivat la causa penal contra el conductor drogat que va atropellar mortalment un ciclista a Roses l’octubre del 2016. El cas havia generat una forta expectació pel fet que el col·lectiu Mou-te en Bici va presentar-se com a acusació particular. Era la primera vegada que l’entitat tirava endavant una acció judicial com aquesta i va decidir-ho per conscienciar sobre els riscos que pateixen els ciclistes quan surten a fer carretera.

Amb l’arxivament del cas la interlocutòria recull que l’investigat havia consumit cocaïna però considera que no hi ha cap més prova per concloure que va cometre una infracció o una imprudència greu al volant que provoqués la mort de la víctima (un home de nacionalitat belga de 61 anys). El jutjat es fa ressò de l’atestat policial segons el qual la causa de l’atropellament “probablement” va ser una manca d’atenció del conductor. “No hi ha indicis d’excés de velocitat, conducció temerària o cap altra infracció que sostingui un delicte d’imprudència”, recull la interlocutòria. Segons fonts judicials, l’investigat (un ciutadà francès de38 anys en el moment dels fets) ha indemnitzat la família de la víctima amb 150.000 euros.

Possible recurs

L’entitat Mou-te en Bici estudia la possibilitat de recórrer contra la resolució judicial. La plataforma s’ha posat en contacte tant amb el seu advocat com amb el col·lectiu estatal Ciclojuristes (un grup de lletrats que els assessora de manera altruista). Aquesta associació creu que hi ha camí per recórrer, perquè encara que s’hagi descartat l’homicidi per imprudència greu l’atropellament mortal entraria dins el supòsit d’un homicidi per imprudència menys greu. “Havent-hi consum de cocaïna pel mig, el jutge almenys hauria de raonar si la traça de drogues que el conductor duia a l’organisme no va influir en el resultat de mort”, explica Ciclojuristes.

LA DATA

09.10.16
El conductor,
que circulava amb un tot terreny, va envestir el ciclista a la carretera de Canyelles Petites, a Roses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia