Successos

El jutjat manté a la presó un lladre multireincident que creava alarma a la Jonquera

La Plataforma Veïns de la Jonquera ho interpreta com una victòria

És el primer cop que l’entitat veïnal intervenia en un cas com a acusació popular

El jutjat de Figueres va ratificar la setmana passada presó comunicada sense fiança per a Otmane Ajour, un dels lladres amb força multireincidents a la Jonquera. El jutjat ha seguit la petició del ministeri fiscal i de la Plataforma Veïns de la Jonquera, que intervenia per primer cop com a acusació popular, mitjançant la formulació de la corresponent querella. En canvi, la jutgessa del jutjat número 4 de Figueres no ha admès que l’Ajuntament de la Jonquera intervingués en el cas com a acusació particular tal com també s’havia sol·licitat.

Tot i que la persona investigada ja era a la presó, des de la Plataforma Veïns de la Jonquera valoren com una victòria el fet que la persona no surti en llibertat en espera del judici, com havia passat en altres casos. Ho atribueixen a la implicació de la plataforma en els processos judicials arran de l’onada d’inseguretat que va afectar el municipi la tardor passada. Sobre el fet que el jutjat no hagi admès la implicació de l’Ajuntament com a acusació particular, des de la plataforma ho atribueixen a una qüestió de procediment i en la manera de presentar-ho, que possiblement no ha estat l’adequada. Fitu Guillen, portaveu i president en funcions de la plataforma, explica que, si bé el fet d’involucrar-se com a acusació popular suposa despeses, també estan rebent suport econòmic de persones properes al poble per portar a terme el pagament de les costes judicials.

“Són persones que volen conservar l’anonimat però que ens havien avançat que ens donarien suport i ho estan fent”, diu Guillen. El portaveu de l’entitat hi afegeix que, si bé la situació ha millorat a la Jonquera en els últims mesos pel que fa a robatoris en habitatges, continuen havent-hi problemes amb casos de robatoris de cotxes. L’operació policial Netto, iniciada a la Jonquera el setembre del 2017 per combatre l’augment de delictes al municipi havia realitzat (fins al febrer del 2018), 65 detencions contra deu individus, la majoria reincidents. D’aquests, només dos havien entrat a la presó. Va ser arran de la indignació dels veïns en veure que els autors dels fets continuaven lliures, la plataforma i l’Ajuntament van optar per involucrar-se en les acusacions i aquest és el primer cop que el jutjat ha seguit la petició dels veïns.

LA FRASE

És important perquè el que passava fins ara és que els lladres sortien, i això genera molta preocupació
Fitu Guillen
Portaveu de la plataforma Veïns de la Jonquera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia