Successos

Un menor detingut i un altre d’identificat per la violació a Palamós

Els Mossos van detenir dos nois de 14 i 15 anys, un com a presumpte autor material de l’agressió sexual a una menor i l’altre, per no haver-la impedit

Els han posat a disposició de la fiscalia de menors

El suposat autor material de la violació a una menor de 15 anys a Palamós, durant la matinada de la revetlla de Sant Joan, ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra i serà posat a disposició de la fiscalia de menors acusat d’agredir sexualment l’adolescent en un edifici en obres al municipi. Arran de la denúncia de la víctima i la investigació, el cos policial va arrestar un segon menor, que ha quedat a disposició dels seus tutors legals després que acredités que no havia agredit la jove, però presenciés els fets, no fes res per impedir-los i marxés del lloc amb el suposat agressor. Els dos acusats tenen entre 14 i 15 anys.

L’agressió sexual a Palamós, una de les quatre denunciades arreu de Catalunya durant la revetlla, va tenir lloc pels volts de les quatre de la matinada. La víctima, una menor de 15 anys, havia anat al municipi a celebrar la revetlla a la platja, on hi ha instal·lades les barraques de la festa major i s’hi celebren els concerts. En el moment de l’agressió sexual, però, la víctima no era a la sorra, sinó a prop d’un edifici en obres situat a la zona de l’eixample de Palamós (entre el passeig del Mar i l’avinguda Catalunya). Va ser aquí on l’agressor, també menor d’edat, la va abordar, amenaçar i violar. Mentre la noia era agredida sexualment, va arribar al lloc el segon detingut, que, segons recull la investigació, no va prendre part activa en la violació però tampoc va fer res per aturar-la. Després dels fets, els dos arrestats van marxar junts del lloc i la menor va avisar els Mossos, que els van detenir poc després.

La víctima va demanar ajuda a uns amics i va denunciar l’agressió al cos policial, tot facilitant una descripció de l’agressor. Poca estona després, la policia va poder detenir els dos joves i els agents van inspeccionar la zona en obres, a més de recollir-hi indicis que podrien tenir relació amb el cas i que ara caldrà analitzar.

Feina de sensibilització

Segons va informar l’inspector portaveu dels Mossos, Albert Oliva, les primeres informacions indiquen que la víctima i l’agressor no es coneixien prèviament. Els dos detinguts passaran a disposició de la fiscalia de menors i Oliva va avançar que “no es preveuen més detencions” en relació amb el cas, però encara queden “proves per fer”, que s’incorporaran a la investigació.

El portaveu dels Mossos d’Esquadra, però, sí que ha subratllat la “importància” que, davant una agressió sexual com la de Palamós, el que cal és denunciar-la. Gràcies a això, els agents van poder detenir “relativament ràpid” els dos menors implicats. I el director general de la policia, Andreu Martínez, també va insistir en “la rellevància” que té la denúncia en aquestes situacions, tot donant valor a la “importància de la sensibilització i l’esforç” de la ciutadania en casos d’agressions sexuals.

Mitjans municipals

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, lamentava ahir els fets, malgrat no disposar de més informació en tractar-se d’un afer sotmès a un grau de privacitat extrem en haver-hi menors implicats. Amb tot, defensava que el consistori ha donat suport a les accions de prevenció impulsades pel Grup Feminista de Palamós, com ara l’adhesió a la campanya No és no i el punt lila habilitat a la zona de barraques per facilitar les denúncies de mals comportaments i agressions, que ja es va habilitar pel carnaval.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia