Successos

Condemna per estafa a una agència de Palafrugell

Es van embutxacar 72.863,67 euros de 46 clients que els havien pagat les vacances

L’Audiència de Girona ha condemnat els propietaris de l’agència de viatges Kayuma de Palafrugell, que van deixar penjats 46 clients que havien contractat les vacances amb ells entre el setembre del 2012 i el mateix mes de l’any següent. Els acusats, que s’enfrontaven a 6 anys de presó i a pagar una multa de 2.880 euros, han reconegut que es van embutxacar 72.863,67 euros que els clients havien abonat per anar de viatge a destinacions com ara Madeira, la República Dominicana, Costa Rica, Nova York, Nigèria o l’Argentina. La fiscalia i les defenses han arribat a una conformitat per rebaixar la condemna a dos anys de presó i 720 euros de multa. L’asseguradora de l’agència de viatges va indemnitzar els afectats amb 60.000 euros. Els condemnats no hauran d’entrar a la presó amb la condició que abonin els diners que encara falten per pagar (que són 3.070 euros).

Els dos processats, segons la fiscalia, van traçar un “pla preconcebut” entre el setembre del 2012 i el mateix mes del 2013 amb l’objectiu de quedar-se els diners que els clients abonaven per contractar viatges. Així, cobraven als clients i els imprimien les reserves de viatges però “mai pagaven als prestadors dels serveis” –com ara els majoristes de viatges, agències, allotjaments hotelers, etc.– perquè s’“apropiaven” dels diners. Finalment, el 4 de setembre del 2013 van tancar l’agència de viatges i van “desaparèixer” sense respondre a les trucades dels clients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia