Successos

L’investigat pel 25-M a Girona, dut per la força al jutjat

La policia acudeix al lloc de treball del jove i procedeix al seu arrest

S’acull al dret a no declarar i queda en llibertat

Efectius de la Policía Nacional van detenir ahir Lluc Huguet, un membre del col·lectiu La Forja que està sent investigat per una de les protestes del 25 de març a Girona. Va ser arrestat al seu lloc de treball, a l’Escala, i traslladat al jutjat de guàrdia de Figueres per prestar declaració. Huguet va acollir-se al seu dret a guardar silenci i va ser posat en llibertat. El dia dels fets, un centenar de persones es van concentrar al matí al davant de la Subdelegació del Govern espanyol en rebuig per la situació dels polítics catalans empresonats i a l’exili. Segons la denúncia que es va presentar des de la Subdelegació, els manifestants van pintar la façana de l’edifici, van llançar-hi ous i van despenjar la bandera espanyola i l’europea. L’acte reivindicatiu es va ajuntar amb el del vespre, quan uns 10.000 ciutadans es van aplegar a l’exterior de la Subdelegació en protesta per la detenció de Puigdemont a Alemanya.

El jutjat d’instrucció número 1 de Girona va citar Huguet a declarar el 28 de juny per suposats delictes de desordres públics i danys. Quan dijous passat va arribar al jutjat, el jove va agafar un megàfon per fer saber que havia optat per desobeir i no entrar a declarar. Aquesta acció feia preveure que s’enfrontés a una possible ordre de detenció emesa pel jutjat, que s’ha acabat materialitzant quatre dies després.

Huguet considera que es tracta d’un cas “clar” de “persecució” perquè pertany a una organització juvenil independentista. El 28 de juny, davant dels jutjats de Girona, va llegir un manifest en el qual criticava “la brutal repressió” que exerceix la Guàrdia Civil contra l’independentisme, “amb la complicitat del PP, el PSOE, el PSC i Cs”. I hi va afegir: “Perquè encara que ens diguin que tots els nostres somnis són il·legals, tenim la legitimitat d’un poble tossudament alçat per convertir els nostres anhels en llibertat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia