Successos

Un raper d’Olot, a la presó per abusos a menors

Acusen el cantant Rony Intriago d’haver mantingut relacions sexuals amb noies menors de 14 anys

Rony Intriago Villamarín, un jove de 20 anys d’Olot que despuntava als escenaris com a cantant de rap, ha estat ingressat a la presó com a sospitós d’haver abusat sexualment de diverses adolescents d’entre 12 i 14 anys, a les quals encaterinava a través de les xarxes socials prometent que les faria saltar a la fama a través de la música i de la “seva” discogràfica. Intriago, d’origen equatorià, tot i que té nacionalitat espanyola, està investigat per abusos sexuals a menors, però també per delicte contra la salut pública. Els investigadors sospiten que el raper, que en ocasions feia servir com a àlies Pol i deia que tenia 17 anys, a part de manar tenir sexe amb noies preferiblement verges, les incitava al consum de drogues.

El cas es va destapar arran de la denúncia als Mossos dels familiars d’una de les suposades víctimes dels abusos, i fins ahir constaven quatre denúncies, però els Mossos continuen la investigació i calculen que el nombre d’afectades podria arribar a la dotzena. Abans de decidir sobre la situació de llibertat de Rony Intriago, el jutjat va recollir el testimoni de cinc de les noies. Elles van admetre que havien mantingut relacions sexuals amb el noi adult, i totes van assegurar que ho havien fet voluntàriament. Les noies, la majoria de les quals es coneixien entre elles, van mostrar el seu afecte i fascinació cap a Intriago i tot i que se’n consideraven “xicotes”, sabien i toleraven que el raper tingués altres relacions. En els casos de menors de 16 anys, el consentiment no eximeix del delicte d’abús sexual.

Després d’escoltar la seva versió, el jutjat va decretar presó provisional, incomunicada i sense fiança per a Intriago, per cinc delictes d’abusos a menors i basant-se en el risc de fugida. La defensa va anunciar que presentarà recurs contra l’ordre de presó i nega el risc de fugida perquè Intriago, que fa 16 anys que viu a Olot, té arrelament: família, feina i és prou conegut per la seva faceta de cantant. Rony Intriago, estava al cartell del CD editat a través de Verkami del cançoner garrotxí del s. XXI i les noves cançons d’Olot, ha actuat a La Mirona de Salt, a la Sala Torín d’Olot, i en la festa del carnaval de Tortellà, entre altres escenaris. A la premsa de l’Equador han aparegut articles destacant l’èxit del jove raper originari de Manta.

Ciberassetjador de discapacitades a Blanes

El jutjat de Blanes també ha enviat a la presó un home de 34 anys que feia ciberassetjament a noies amb discapacitat intel·lectual per intentar de mantenir-hi relacions sexuals. Es dona la circumstància que l’arrestat estava en tercer grau penitenciar complint una condemnat per fets semblants, pels quals ja havia estat detingut abans dues vegades. Els Mossos van iniciar la investigació al juliol, quan van rebre la denúncia de la mare d’una menor amb discapacitat intel·lectual. Els Mossos van comprovar que el ciberassetjador buscava obtenir imatges pornogràfiques de la víctima sota amenaça i després contactar-hi per tenir-hi relacions sexuals. El sospitós feia servir la figura d’un youtuber per guanyar-se la confiança de les víctimes. Durant la investigació, els Mossos van descobrir que hi havia una segona víctima, també menor d’edat i que anava al mateix centre educatiu especial que la filla de la primera denunciant. Els Mossos continuen la investigació per comprovar si hi ha més víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia