Successos

Assalt violent amb l’excusa d’un paquet postal

Dos lladres van aconseguir entrar en una casa de Sant Pol picant a la porta dient que havien de fer una entrega i van colpejar i lligar els inquilins, amos d’un negoci

La policia local els va arrestar

L’excusa que havien d’entregar un paquet de Correus va servir a uns lladres violents per accedir al domicili de Sant Pol de Mar on resideix una parella que regenta negocis de restauració a la comarca. Gràcies a un veí observador i a la ràpida intervenció de la policia local, els falsos repartidors lladres, Gerardo González Jaquez i Andrés Acevedo Castro, van ser arrestats.

Dimecres a les vuit del matí va sonar el timbre en una casa de la urbanització Sant Pol 2000 de Sant Pol de Mar. Des de fora, els visitants van dir que duien un paquet i el matrimoni que viu a la casa els va obrir. Va ser obrir la porta i els dos homes que hi havia a l’entrada van irrompre violentament, van colpejar i empentar l’home i quan van veure que la dona feia un intent de demanar ajuda per telèfon, sota amenaces –duien una pistola simulada i un ganivet– la van fer anar a l’habitació, la van lligar de mans i peus i la van emmordassar.

La providència va fer que els crits per l’acció dels intrusos alertessin el veí del costat, que, pensant-se inicialment que es podia tractar d’una escena de violència domèstica, va alertar els Mossos. Aquests van avisar la policia local de Sant Pol, que va tardar minuts a arribar. Els dos agents municipals es van trobar que la casa on s’havien sentit els crits era tancada i no els obrien. Però a través de la casa veïna van aconseguir accedir al’habitatge per una finestra. Quan van ser a dins es van encreuar amb un home que, en veure els homes uniformats, va córrer a tancar-se en una habitació. La policia li va donar ordre que obrís i, després d’uns moments de dubtes i tensió, dos homes van sortir i, quan els van tenir al davant, els agents els van poder reduir i emmanillar.

L’escena que es van trobar els policies dins de l’habitació va ser la d’un home amb ferides ben visibles i una dona ja lligada de peus i mans i amb cinta americana al costat de la boca. Els municipals van auxiliar les víctimes, que els van explicar que havien obert la porta als lladres perquè s’havien fet passar per repartidors de Correus. Poca estona més tard van arribar els mossos, que es van fer càrrec dels detinguts, ja emmanillats pels municipals.

L’ardit de fer-se passar per repartidor per assaltar un habitatge ja ha estat utilitzat en altres ocasions pels lladres violents. El desembre del 2012 una dona de 72 anys de Girona va obrir als tres lladres que la van lligar de mans i peus i li van saquejar la casa, i que havien picat al timbre dient que portaven una cistella de Nadal i un ram de flors. En aquella ocasió, la víctima va voler explicar el seu cas perquè servís d’avís i ningú més caigués en el parany dels falsos missatgers.

LA DATA

05.09.18
és el dia que es va perpetrar
un assalt violent en un habitatge de la urbanització Sant Pol 2000

LA XIFRA

2
homes,
que havien colpejat i lligat el matrimoni que habita a la casa, va detenir la policia local.

LA FRASE

Obri. Portem un paquet postal
Els falsos missatgers que van trucar a la porta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia