Successos

L’exciclista De Jongh, trobat a la Ganga malferit

La dona va alertar que no havia tornat a casa

S’investiga la causa de l’accident

L’exciclista professional i actual director esportiu de l’equip Trek-Segafredo, l’holandès Steven de Jongh, va ser localitzat ahir a tres quarts de sis de la tarda inconscient a la carretera GI-660 i va ser traslladat per professionals sanitaris del SEM fins a l’hospital Josep Trueta de Girona. El rescat es va fer després d’hores de recerca amb dos helicòpters, un cop la seva dona, Renee Meijer, va denunciar a la comissaria dels Mossos de la Bisbal que no havia tornat a casa i va demanar ajuda via Twitter per la desaparició de De Jongh, de 44 anys.

L’exciclista havia sortit de Calonge, on passava uns dies de vacances, a quarts d’onze del matí, per recórrer alguns quilòmetres d’entrenament rutinari pel massís de les Gavarres. Però cap a l’hora de dinar, en veure que no retornava, la seva dona va donar l’alerta i es va activar el dispositiu de recerca. Després de seguir les pistes de diverses xarxes socials, que situaven la seva última geolocalització a l’entorn del coll a la carretera que connecta Calonge amb la Bisbal, el dispositiu conjunt de Bombers, Mossos –també amb la unitat canina– i policies locals, des dels helicòpters van aconseguir localitzar De Jongh sense consciència, tot i que mantenia les constants vitals.

Ara la investigació se centra a saber si l’accidentat va relliscar i es va precipitar fora de la via a conseqüència de la humitat del terreny, després de les pluges; si va tenir un desmai mentre circulava, o si va ser objecte d’un hipotètic atropellament per un vehicle que després fugís.

De Jongh s’havia retirat de la pràctica professional del ciclisme el 2009. I des d’aleshores s’ha centrat en la direcció de tasques esportives, primer a l’equip Sky i en l’actualitat formava part de les files del Trek nord-americà, on va dirigir el madrileny Alberto Contador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia