Successos

Seguretat

“Cap a la fàbrica o captura”

Un grup de cinc nens, d’entre 12 i 14 anys, sotmeten i agredeixen sexualment cada dia durant un mes una nena de 12 amb l’amenaça de difondre una foto seva nua

En una ocasió la van amenaçar amb una pistola d’‘airsoft’

Una fàbrica abandonada d’una població catalana d’uns 10.000 habitants va ser durant un mes seguit l’escenari d’agressions sexuals en grup perpetrades contra una nena de 12 anys per part de cinc nens, d’entre 12 i 14 anys, alguns companys de classe, que tenien la víctima sotmesa a la seva voluntat amb un simple missatge: “Cap a la fàbrica o captura.” Només de dir-li aquestes paraules o fins i tot només “captura”, la noia accedia a anar a la nau abandonada, a vegades acompanyada d’algun dels agressors, i a vegades ella sola, perquè per a ella representaven una amenaça que l’atemoria: que enviessin al seu pare o difonguessin a les xarxes una captura de pantalla on es veia una fotografia d’ella nua.

Els fets, que ara investiga la fiscalia de menors per un delicte d’agressió sexual amb penetració a menor de 16 anys i coaccions, van arribar a coneixement dels Mossos el 4 de juny passat perquè dues amigues de la víctima, de 12 i 14 anys, acompanyades de la mare d’una d’elles, van explicar a la policia el que li havien sentit relatar a la víctima i que, en algun cas, també havien presenciat elles mateixes. A partir d’aquí, els Mossos van localitzar la noia de 12 anys i li van demanar de prendre-li declaració en presència del seu pare com a tutor.

La nena va explicar als Mossos que tot havia començar un mes abans, quan mentre ella anava pel carrer amb dues amigues (les denunciants) se li van acostar dos nois, de 12 i 14 anys, i la van fer anar per força a una nau abandonada. I allà li van fer tocaments i la van obligar a masturbar-los. I la van amenaçar que ho explicarien a tothom si deia res a algú.

Uns dies després, els dos nois acompanyats dos més (de 13 i 14 anys) van anar a buscar-la a l’escola i la van amenaçar de difondre una imatge del dia de la primera agressió si no els tornava a acompanyar a la nau abandonada. Un cop allà van avisar un altre noi de 12 anys. Aquell dia, tots cinc la van obligar a practicar-los masturbacions i fel·lacions. I la història, segons la víctima però també corroborada per alguns dels nois, es va anar repetint durant un mes, en què van tenir la noia dominada dient-li de paraula o bé enviant-li un missatge per Whatsapp: “Cap a la fàbrica o captura”, o fins i tot només “captura”, que implicava l’amenaça de difondre la imatge de la noia, una imatge que ella diu que va rebre al seu mòbil però que la va esborrar i que els mossos d’informàtica forense intenten recuperar de l’aparell de la víctima o del terminal del noi que l’hauria enviada. En una ocasió l’agressió a la nena de 12 anys no es va produir a la nau abandonada, sinó a la casa d’un dels menors, després que l’obliguessin a pujar al pis esgrimint una pistola d’airsoft i amenaçant-la de disparar si no feia el que li manaven. Aquest dia, segons els diferents testimonis, només hi van ser quatre, dels nois, perquè un va decidir marxar, i mentre tenien la noia en una habitació va arribar el pare d’un dels nois i els va etzibar: “Què esteu fent?” Ells van respondre que estaven jugant, i el pare va tancar la porta i va marxar. Aprofitant la irrupció del pare, la nena va demanar si podia marxar. Li van respondre amb rotunditat: “No.” I la van obligar a continuar amb les pràctiques sexuals. En el decurs de la investigació es va prendre declaració a una altra nena de 12 anys, que va explicar que havia estat testimoni de com els nois abusaven sexualment de la seva amiga, i finalment va explicar que almenys un cop ella també havia estat obligada a participar en les pràctiques sexuals de la colla.

Un cop van haver identificat tots els protagonistes del xantatge i de les agressions sexuals reiterades, els Mossos van procedir a la detenció dels dos únics nois tenien complerts els 14 anys com a responsables dels delictes d’agressió sexual amb penetració i coaccions, i els van posar a disposició de la fiscalia de menors. Els dos nois de 14 anys es van acollir al seu dret a no declarar, mentre que els que no havien complert els 14 anys i que, com a tals, no poden ser encausats judicialment, van declarar com a testimonis i amb algun matís sobre qui havia fet i qui havia enviat la imatge de la noia que era objecte del xantatge, o si la noia participava per la seva voluntat convocant la colla a la fàbrica, van corroborar el relat de les agressions sexuals perpetrades pel grup i que aquestes es feien de forma reiterada cada dia.

La noia objecte de les agressions sexuals reiterades i la menor que va explicar que ella també havia estat víctima almenys en una ocasió s’han personat en la causa a la fiscalia com a acusació particular.

Impunes
Tres dels menors assenyalats com a autors de delictes tan greus com agressió sexual amb penetració a menors de 16 anys (que pot comportar penes de fins a 16 anys de presó) i coaccions no tindran cap càstig penal, ja que la llei estableix que els menors de 14 anys no tenen responsabilitat penal encara que siguin responsables d’un delicte. Per això només dos dels denunciats, que ja havien complert els 14 anys, hauran de respondre davant la llei. Un d’ells feia poc més d’un mes que havia fet els anys quan es van perpetrar les agressions sexuals. Tampoc va pagar pel delicte l’alumne que, l’abril del 2015, va matar un professor en un institut de Barcelona, perquè només tenia 13 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia