Successos

POLÒNIA

Cinc adolescents moren per un foc mentre jugaven en un ‘room scape’

Cinc adolescents, que celebraven un aniversari, van morir, divendres passat, mentre participaven en un joc d’escapada en viu. Aquests jocs estan de moda i s’han popularitzat arreu d’Europa els darrers anys, consistint a tancar-se en un edifici per esbrinar, mitjançant jocs de pistes i puzles, com sortir-ne. El dramàtic succés va tenir lloc a la ciutat de Koszalin, al nord de Polònia, i les circumstàncies de les morts encara s’estan intentant esclarir. La fiscalia ha obert ja una investigació, però les primers impressions dels bombers locals apunten que els cables elèctrics de l’edifici eren massa a prop de materials inflamables. Les adolescents tenien al voltant de 15 anys i van morir en l’incendi, mentre que un home de 25 anys va haver de ser hospitalitzat per cremades. El president polonès, Andrej Duda, va lamentar el succés a través d’una piulada: “Cinc nenes felices de què les vides han estat arrabassades per una autèntica tragèdia”. Per la seva banda, el ministre de l’Interior, Joachim Brudzinski, ha dit que, després d’aquest fet, des d’avui mateix, revisaran les mesures de seguretat dels jocs d’escapada en viu. Segons Brudzinski, “tancar nens sense la protecció adequada tot dient-los que trobin la clau [per sortir-ne] pot acabar amb una tragèdia com la de Koszalin”. El ministre hi ha afegit: “Demano ferventment als pares que, abans que els seus fills vagin a aquests llocs, els revisin deu vegades.”

La ciutat de Koszalin es troba a uns 200 quilòmetres a l’est de Gdansk i té uns cent mil habitants. Enmig de la commoció general, el consistori ha decretat dos dies de dol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia