Successos

Dol a Riells i Viabrea per la mort d’un noi a la via del tren

L’accident es va produir dilluns al vespre prop de l’estació de Gualba, on la víctima, de 14 anys, i un company seu havien baixat per seguir a peu vora la via

L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol

Un noi de 14 anys va morir atropellat per un tren mentre caminava amb un company seu vora les vies a Gualba, en direcció a Riells i Viabrea. Els Mossos d’Esquadra encara treballaven ahir per esclarir les circumstàncies exactes de l’accident, que es va produir dilluns al vespre, cap a tres quarts de nou, però tot fa pensar que els joves havien baixat a Gualba del tren procedent de Sant Celoni i que van seguir a peu al costat de la via per escurçar el camí fins al seu municipi. Segons recull l’ACN, Renfe va confirmar que el comboi que va atropellar l’adolescent era l’R11 i anava cap a Figueres.

Tot i que en teoria no es pot caminar a la vora de les vies, es tractaria d’una pràctica gens estranya per als veïns de la zona; el recorregut a peu es pot fer en uns deu minuts, un temps més curt que si es fa la volta seguint per la carretera. L’acompanyant de la víctima només va resultar lleugerament ferit, amb un esquinç, i ell mateix va poder donar l’alerta.

Commoció al municipi

La mort d’Oriol Roca Luján, ben conegut a Riells i Viabrea –alumne, com l’altre jove, de l’institut El Bruc–, ha causat una forta commoció al poble, d’uns 850 habitants. L’Ajuntament va publicar ahir un comunicat de condol a la família del jove i va qualificar els fets de “tràgic accident”. Es va referir a la víctima com un noi que era “molt estimat pels seus companys i amics de l’institut El Bruc i que, sense cap mena de dubte, deixa un buit molt important dins la comunitat”. El consistori concloïa el text posant-se a disposició dels familiars i anunciant que decretaria tres dies de dol com a mostra de suport.

L’alcalde, Josep Maria Bagot, que ahir al matí va visitar les dues famílies, confirmava que la víctima i la seva família són veïns ben coneguts i que el pare treballa al municipi. Ahir Bagot es va passar part del matí a l’institut, on s’havien suspès les classes i s’havia activat un dispositiu d’atenció als companys de l’Oriol. “Han vingut psicòlegs i responsables d’Ensenyament; hem parlat amb els joves i s’ha iniciat un servei per als pares d’alumnes i per a l’alumnat. Són moments durs tenint en compte que estem parlant de nois d’entre 13 i 14 anys. Hi havia alumnes que ahir necessitaven ajuda.”

Atenció a l’institut

La direcció de l’institut i l’Ajuntament van acordar que avui no serà dia lectiu ni es faran classes a l’institut, però el centre es mantindrà obert. “Estarà obert per continuar atenent els joves, i també per no deixar els alumnes al carrer amb l’establiment tancat, encara que no s’hi faci classe”, especificava l’alcalde. Bagot aclareix que no hi havia cap festa ni cap acte concret programat per als propers dies que s’hagi de suspendre per aquest dol, però que s’abaixarà la bandera del consistori a mig pal mentre duri.

A les xarxes socials, amics i veïns del municipi també expressaven al llarg del dia el dol per l’accident mortal. Així mateix, el club de futbol local va publicar un comunicat de suport a la família en què lamentava la mort del “jugador Oriol Roca Luján, un dels futurs cracs del club”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia