Successos

Policies de Platja d’Aro denuncien l’Ajuntament

Deu agents han portat als tribunals no haver cobrat durant anys un plus de productivitat pactat

L’equip de govern diu que l’Estat no ho permetia

Deu agents de la policia local de Platja d’Aro han portat l’Ajuntament als tribunals per no haver cobrat, durant anys, un plus de “productivitat pactada”, segons informa l’ACN. Els policies, que primer van reclamar els diners al consistori, han interposat recursos contenciosos administratius contra la decisió de no abonar aquests imports. El tema està arribant a diferents jutjats gironins i, segons fonts judicials, els jutges donen la raó als agents i reconeixen que tenen dret de cobrar imports que volten els 6.000 euros. L’Ajuntament subratlla, però, que són estimacions parcials de les reclamacions inicials i assegura que recorrerà contra totes les sentències. L’equip de govern defensa que no podien pagar el plus perquè els pressupostos generals de l’Estat del 2011 van congelar les retribucions als treballadors públics.

Els casos s’han jutjat als diferents jutjats de la matèria que hi ha a Girona i, segons fonts judicials, en totes les sentències dictades fins ara els jutjats han estimat les pretensions dels agents, tot i que han rebaixat l’import dels diners reclamats inicialment. Una d’aquestes sentències subratlla que no és el primer cop que els jutjats contenciosos administratius “es veuen amb l’obligació” de resoldre peticions de diferents agents de la policia local de Platja d’Aro amb objectius i fonaments “pràcticament idèntics” per avalar el dret a l’abonament de la “productivitat pactada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia