Successos

Donats d’alta nou dels deu ferits al bar del carrer Riu Güell de Girona

La nena de quatre anys ingressada al Trueta evoluciona favorablement

La policia municipal investiga per què el conductor va perdre el control i va envestir la terrassa

Nou dels deu ferits en l’accident de dissabte a la mitjanit al carrer Riu Güell de Girona ja són a casa i només queda ingressada la nena de quatre anys, que és a l’UCI pediàtrica de l’hospital Josep Trueta i evoluciona favorablement. L’Ajuntament de Girona no va confirmar cap hipòtesi –testimonis de la mateixa nit havien parlat d’una cursa entre dos vehicles–, ja que la policia municipal està investigant les causes de l’accident.

Els fets van passar a dos quarts de dotze de la nit de dissabte, quan un conductor, un jove de 18 anys que feia dos mesos que tenia el carnet de conduir, va perdre el control del vehicle que conduïa al carrer Riu Güell, en el tram entre el passeig d’Olot i el carrer de Santa Eugènia, en sentit centre ciutat. En perdre el control, el vehicle va pujar damunt la vorera del carrer de la Mare de Déu del Remei, va esquivar un arbre i va topar amb una pilona i un senyal de trànsit. En el trajecte, va arrossegar part de les taules de la terrassa del bar El Remei, amb la gent que hi estava asseguda. El cotxe es va aturar just a l’entrada del carrer Narcís Monturiol. En total, hi va haver deu ferits, que van ser traslladats als centres hospitalaris: cinc adults i tres menors, a l’hospital Josep Trueta, i dos adults –un dels quals, el conductor que va causar l’accident–, a l’hospital Santa Caterina. Entre els ferits, hi ha cinc membres d’una mateixa família. La filla petita, de quatre anys, va quedar atrapada a sota del cotxe, que va impactar amb violència contra els clients de la terrassa. Es van desplaçar fins al lloc dels fets tres unitats de la policia municipal i un comandament, vuit unitats i un lloc avançat del SEM, quatre unitats de bombers i un comandament i quatre unitats dels Mossos.

La policia municipal de Girona s’encarrega de la investigació per determinar la responsabilitat del conductor. Segons van explicar testimonis de l’accident, hi havia dos cotxes, un de negre i un de blanc, circulant a gran velocitat. Van assenyalar que, en el semàfor que hi ha a la rotonda del pont del Dimoni, els conductors s’haurien desafiat per veure qui corria més. El dos vehicles van enfilar el carrer Riu Güell a gran velocitat. Ahir al migdia, veïns de la zona recordaven que és un vial on els cotxes circulen “massa ràpid”.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas , va fer una primera piulada a la una de la matinada en què demanava “responsabilitat a la carretera” i recalcava que la màxima prioritat és la recuperació dels ferits: “Consternats per l’accident de trànsit que hi ha hagut aquesta nit a Sant Narcís. Estem seguint el cas, sobretot l’evolució de les persones ferides, que són ara mateix la màxima prioritat. Si us plau, responsabilitat a la carretera tothom!” La primera tinent d’alcalde, Maria Àngels Planas, amb una altra piulada , va informar de la visita als ferits.

Els clients del bar El Remei feien el vermut ahir al migdia a la terrassa repassant la premsa i astorats pel que havia passat just dotze hores abans. A terra i a les taules encara hi havia les marques i les restes de l’accident. La cambrera, Wang Ling, de 24 anys, encara commocionada, va relatar l’impacte que li va causar veure la nena sota el cotxe. També va destacar la rapidesa dels serveis d’emergència. “És un miracle que no hi hagi hagut un mal major”, recordava la Carmen, una clienta habitual del bar. L’Olga i en Joan, veïns del barri, i presents en el moment de l’accident, asseguts a la mateixa taula de la nit, recordaven ahir al migdia els moments de nerviosisme i de tensió viscuts: “Tothom es va espantar molt.”

LES FRASES

Vaig sortir alertada pel soroll i vaig veure una nena atrapada sota les rodes del cotxe negre
Wang Ling
CAMBRERA DEL BAR EL REMEI
Estem a disposició de les famílies i dels ferits per ajudar-los en tot el que puguin necessitar en aquests moments
Marta Madrenas
alcaldessa de Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia