Successos

Gràcia torna a sortir al carrer contra les agressions sexuals

Unes 150 persones es concentren a la plaça de la Vila després que en els últims quatre dies s’hagin denunciat tres atacs a dones

El barri ja es va manifestar dimarts després que es conegués el primer cas

Unes 150 persones s’han concentrat aquesta tarda a la plaça de la Vila de Gràcia per condemnar les últimes agressions sexuals a la ciutat, després que aquest dijous ha transcendit que els Mossos investiguen l’atac a una dona aquesta matinada a Horta-Guinardó. És el tercer cas en menys d’una setmana, juntament amb la violació d’una noia també a Horta-Guinardó quan tornava de la Festa Major de Gràcia la matinada de diumenge i una agressió dimarts a la tarda durant les festes.

Després de les dues últimes agressions, entitats feministes i institucions han tornat a convocar una protesta a Gràcia dos dies després que el barri sortís al carrer per rebutjar el primer atac.

Una pancarta amb els lemes Cap violació sense resposta. Davant les violències masclistes, autodefensa feminista. No estàs sola ha presidit la mobilització, durant la qual les persones assistents han cridat “Si ens toquen a una, responem totes”.

La mesa de Treball sobre el Protocol per a l’abordatge de les agressions masclistes a la Festa Major, integrada al Circuit Barcelona contra la violència masclista, CJAS, l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (Apfcib), l’Assemblea Feministes de Gràcia, el Districte de Gràcia i la Fundació Festa Major de Gràcia han fet públic un manifest de condemna a “totes i cadascuna de les agressions i casos d’assetjament que han afectat a dones assistents a la festa”.

“Mostrem el rebuig i la nostra ràbia, fem soroll i plantem-nos davant les agressions masclistes”, clamen en el manifest.

“Volem manifestar que ha Gràcia no es toleren agressions masclistes ni cap mena de comportament que limiti les dones en la seva manera de gaudir de les festes lliurement, ni a permetre que aquest tipus d’actituds i conductes s’escudin sota un paraigües d’alcohol i festa, perquè res excusa una agressió”, subratlla el text.

També s’ha recordat que totes les persones que participen a les festes són “responsables de donar una resposta de qualsevol agressió”. “El silenci també ens fa còmplices”, adverteix el manifest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia