Successos

Un jònec salta al públic i deixa 17 ferits al correbou de Vidreres

Un dels afectats es troba en estat crític i va ser traslladat a l’hospital Josep Trueta

Dotze ambulàncies del SEM es van desplaçar al municipi, que celebra la festa major

Moments de pànic en el correbou de la festa major de Vidreres, quan, ahir a la tarda i en el darrer espectacle taurí, un animal va saltar la tanca de separació amb el públic. A l’hora de tancar aquesta edició, el balanç deixava constància de disset afectats: un dels ferits es trobava en estat crític, mentre un altre va patir ferides de caràcter greu. Tots dos van ser traslladats a l’hospital Josep Trueta de Girona. Dues persones més van ser ateses per ferides menys greus i van ser evacuades a l’hospital de Santa Caterina de Salt.

D’entre el públic també es va atendre tretze persones in situ per lesions lleus (algunes últimes presentaven contusions i d’altres van haver de ser ateses per crisis d’ansietat). Fins a la zona es van desplaçar vuit dotacions del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Els fets es van iniciar quan passaven pocs minuts d’un quart de set de la tarda, el correbou –el segon i últim del cap de setmana de festa major– s’havia iniciat a les cinc. Segons explicaven els testimonis, un dels animals, que ja havia saltat la tanca amb anterioritat, va tornar-ho a fer i, després de fer una volta, va recórrer l’espai que queda sota la graderia, on va començar a envestir les primeres persones. En algun moment, es va obrir una tanca i l’animal va sortir a l’exterior, a la zona d’esplanada on hi ha les taquilles i on aquests dies s’ha habilitat un espai de bar. A l’exterior, i durant prop de mitja hora, és on es va produir més alarma, amb corredisses, crits i nens que ploraven, per la proximitat de la zona amb les activitats de la festa major. L’animal, finalment, va quedar acorralat en un bosc i, segons informava l’ACN, va ser abatut per la policia local.

Un antecedent el 1999

L’any 1999, el correbou de Vidreres ja va ser notícia, quan deu animals es van escapar de la plaça de bous. En aquell cas, l’explicació va ser que una persona aliena a l’organització havia donat l’ordre de deixar anar els animals abans que les tanques de seguretat estiguessin posades. Un dels jònecs va provocar un accident de trànsit quan va travessar la carretera, sense que es produïssin danys personals. La majoria d’aquells animals van ser abatuts els dies següents en batudes de caçadors i agents forestals.

L’últim correbou de la demarcació

El de Vidreres és l’últim correbou en actiu a les comarques de Girona, després que, al llarg dels últims anys, s’han anat deixant d’organitzar els de Roses i Torroella de Montgrí i els espectacles taurins d’Olot. A diferència d’aquests altres municipis, en el cas de Vidreres, el correbou no ha estat, fins ara, motiu de debats entre partidaris i oposants d’aquest tipus d’espectacles i el consistori ha seguit donant suport a la inclusió del correbou en la programació de la festa major. Tot i això, precisament aquest passat dissabte, coincidint amb el primer dels espectacles taurins de la festa major, per primera vegada l’Associació Girona Animalista va convocar la primera manifestació per reclamar-ne l’abolició. Una quarantena de persones van respondre a la convocatòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia