Successos

Un tiroteig a Figueres ha provocat tres ferits

Segueix el dispositiu per intentar trobar els responsables

Dos dels hospitalitzats estan estables després que els hagin operat a l’hospital Trueta i el tercer ja ha rebut l’alta

Els Mossos segueixen buscant els responsables del tiroteig d’aquest dijous a la nit a Figueres i que va deixar tres ferits. La policia ha muntat un dispositiu en col·laboració amb la Guàrdia Urbana i la policia espanyola per intentar trobar entre quatre i cinc persones que van fugir amb un cotxe blanc, després d’haver-ne abandonat un altre en el polígon industrial de Vilatenim. Els fets han passat aquest dijous a la nit al carrer Vilallonga de Figueres, just al costat del pas a nivell per on passen els trens que arriben a la capital de l’Alt Empordà. Després de disparar diversos trets amb armes llargues, els sospitosos han fugit en direcció a Roses amb el primer dels cotxes que després han abandonat. Tots dos vehicles tenen plaques franceses. L’Ajuntament de Figueres ha convocat una junta de seguretat de cara a la setmana vinent per afrontar el problema amb el tràfic de drogues en les poblacions transfrontereres

El tiroteig va tenir lloc cap a dos quarts de deu de la nit a l’avinguda Vilallonga de Figueres. Segons van descriure alguns testimonis, els sospitosos van obrir foc contra les víctimes i almenys un dels atacants anava armat amb una arma llarga. El grup d’entre quatre i cinc atacants va marxar en un cotxe fins al polígon de Vilatenim. Allà, van abandonar el vehicle BMW i van fugir en direcció a Roses amb un Renault Clio.

Com a resultat del tiroteig, tres persones van resultar ferides. Tots ells van arribar a l’hospital de Figueres. A dos els van derivar al Trueta de Girona en estat greu. Segons fonts hospitalàries, a tots dos els hagut d’intervenir quirúrgicament i estan en estat menys greus i estables. El tercer ferit, que va ser atès al mateix hospital de Figueres, ja ha rebut l’alta.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per detenir els sospitosos. Ahir a la nit van muntar un dispositiu de carreteres per localitzar-los, que es manté aquest divendres al matí. Un dels punts de control és la frontera on han alertat la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per evitar que els atacants puguin fugir a França.

La principal hipòtesi amb la que treballen els investigadors és que es tracti d’una revenja pel control del tràfic de drogues. L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha condemnat els fets i ha subratllat que tot l’Alt Empordà necessita més recursos humans i materials per frenar la delinqüència transfronterera. “Com a primera ciutat gran després de la frontera, tenim una casuística especial que patim, una situació que s’ha d’afrontar com a comarca”, ha afirmat.

Per això, l’ajuntament convocarà una junta de seguretat urgent per a la setmana vinent, amb presència dels responsables de tots els cossos policials. Lladó també busca el suport del consell comarcal per abordar la problemàtica al pròxim consell d’alcaldes. “Hem de posar-hi solució perquè tots els alcaldes de la comarca volem que els nostres veïns se sentin segurs”, ha afirmat.

El vicealcalde Pere Casellas ha subratllat que la feina policial per combatre el tràfic de drogues, sobretot el de marihuana, està donant els seus fruits però remarca que cal reforçar el control, sobretot a la frontera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia