Successos

Figueres demana fer pinya de cara a la delinqüència d’àmbit transfronterer

El tiroteig de dijous es relaciona amb el tràfic de drogues propiciat per la proximitat de la frontera

L’Ajuntament convoca la junta de seguretat

La investigació continua en curs per identificar els autors del tiroteig que dijous a la nit a Figueres va deixar tres ferits, però tot indica que els fets van lligats al tràfic de drogues propiciat per la proximitat de la frontera, amb venedors i compradors que duen a terme les seves venjances en aquest espai transfronterer.

El govern de Figueres va apel·lar ahir a “fer pinya” tant en l’àmbit comarcal com de país per fer front a aquesta delinqüència. Per posar-ho sobre la taula, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, anuncia la convocatòria de la junta de seguretat a principi de la setmana entrant, i també vol portar aquesta problemàtica al Consell d’Alcaldes de l’Alt Empordà. “Els fets han passat a Figueres, però és evident que és una situació que patim a escala comarcal i de país, per aquesta casuística d’espai transfronterer”, va dir Lladó. L’alcaldessa també va dir que es fa cada cop més evident la necessitat de més recursos per als cossos de seguretat, tant humans com materials.

El regidor de Seguretat, Pere Casellas, confirmava ahir que tot indica que el tiroteig a l’avinguda Vilallonga va lligat al tràfic de drogues i que un dispositiu dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana seguia buscant entre quatre i cinc persones com a autores dels fets. Ahir, segons informava l’ACN, dos dels hospitalitzats pels trets estaven estables després que els hagin operat a l’hospital Trueta, i el tercer havia rebut l’alta. Els fets van passar cap a dos quarts de deu de la nit de dijous, davant del número 66 de l’avinguda Vilallonga de Figueres. Segons testimonis, els sospitosos van obrir foc contra les víctimes i almenys un anava armat amb una arma llarga. El grup, d’entre quatre i cinc atacants, va marxar en un BMW fins al polígon de Vilatenim, on van abandonar el vehicle i van fugir en direcció a Roses amb un Renault Clio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia