Successos

S’amplia la recerca dels desapareguts per les riuades

Bombers i voluntaris busquen a les zones on s’acumula més runa

A l’Espluga es farà un cap de setmana solidari

Quart dia de recerca amb l’esperança de trobar els desapareguts dimarts per la riuada que va fer desbordar el riu Francolí. Més de dues-centes persones van participar ahir en el dispositiu per ampliar la recerca des de l’origen del desbordament del riu fins a la desembocadura del Gaià.

Els esforços es van centrar ahir a resseguir els trams on hi ha més runa acumulada de les zones ja pentinades i altres trams del riu amb espais més oberts i que es poden supervisar a peu. En el dispositiu, hi participaven, a més dels voluntaris, efectius dels Bombers, emergències mèdiques, Mossos, Creu Roja, Agents Rurals, policies locals i treballadors del port de Tarragona. A la zona de la desembocadura, on dijous es va localitzar el primer cos, hi treballaven les unitats aquàtiques del GRAE.

El tercer dia de recerca a la llera del Francolí es van tancar sense que s’hagués localitzat cap de les quatre persones que continuen desaparegudes.

Plataforma solidària

Els veïns dels municipis més afectats pel temporal no han descansat per col·laborar en les tasques de neteja. A l’Espluga de Francolí, un dels municipis més devastats pels aiguats, s’ha impulsat una plataforma ciutadana per ajudar els damnificats. Amb el nom de Riuada Solidària han obert un compte per recaptar fons i canalitzar les accions dels qui vulguin donar suport als afectats.

La plataforma ja ha anunciat que té previst organitzar un cap de setmana solidari el 23 i 24 de novembre al municipi amb activitats i propostes de col·lectius i entitats que s’han ofert a participar en el projecte.

LA XIFRA

200
són les persones que ahir van participar en el dispositiu de recerca fins a la desembocadura del Gaià.

Restablert el servei de tren a la línia R12

El servei ferroviari de Rodalies a la línia R12 afectat pels aiguats es va restablir ahir al matí, segons va informar Renfe. Per a la circulació al tram que va de Bell-lloc a Mollerussa es va reobrir tot el servei de trens habitual de combois que uneixen Lleida i Barcelona passant per Manresa. Des de dimarts, quan es va interrompre el servei a causa del temporal, s’ha garantit la mobilitat dels clients amb un servei alternatiu per carretera entre Lleida i Calaf.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia