Successos

Un miler de persones clama contra la violència masclista al Prat de Llobregat

L’Ajuntament decreta tres dies de dol oficial i ha expressat el seu compromís “ferm” de lluitar contra la violència masclista

La veïna assassinada aquest matí per la seva parella eleva a nou la xifra de feminicidis aquest any a Catalunya

Un miler de persones han omplert de gom a gom la plaça de l’Ajuntament del Prat de Llobregat aquest dilluns al vespre per condemnar la mort d’una veïna del municipi, presumptament a mans de la seva parella, i mostrar el seu “enèrgic rebuig” a la xacra de la violència masclista.

Durant l’acte s’ha llegit un manifest de rebuig i condemna contra aquest nou crim masclista i de suport a la família de la víctima, al qual s’hi han adherit una setantena d’entitats del municipi i centenars de veïns.

“Estem indignades i colpejades per aquest assassinat”, han subratllat les dones que han llegit el manifest. A més, han reafirmat el seu rebuig “ferm, unitari i contundent de totes les violències masclistes”. “Aquesta xacra no té edat, ni orígens, ni cultures, ni religions”, han lamentat.

Les portaveus han reclamat generar un “front comú” entre les institucions i la ciutadania “per garantir el dret de les dones a una vida lliure de violència” i “no fer un pas enrere” en la sensibilització i el desenvolupament dels recursos d’atenció, protecció i recuperació de les dones en situació de violència masclista i dels seus fills i filles.

Les concentrades han fet una crida a la ciutadania perquè “s’impliqui en la lluita contra la desigualtat de gènere i no toleri cap discriminació per raó de gènere per petita que sembli”. A les administracions els han demanat prevenir la violència masclista amb la dotació de recursos que permetin fer efectius els compromisos recollits en el Pacte d’Estat contra les Violències Masclistes. “No en deixarem passar ni una”, han sentenciat.

L’acte ha acabat amb un emotiu un minut de silenci.

Cabreig i indignació

A la concentració hi han assistit de l’alcalde del municipi, Lluís Mijoler, i altres membres de consistori, com la regidora de Feminisme, Anna Martín Coll, que ha presentat el manifest llegit per membres de la Xarxa de Dones del Prat.

“El sentiment és de cabreig, no tant de pena. La ciutat està cabrejada i indignada i està dient que no vol que passi això mai més, no volem perdre cap dona més”, ha assenyalat Mijoler en una atenció als mitjans.

L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol oficial. En un comunicat, el consistori ha mostrat el seu condol a la família de la dona i ha refermat el seu compromís “ferm” de lluitar contra la “xacra” de la violència masclista.

El govern també ha rebutjat aquest nou crim masclista i ha convocat un minut de silencia davant la seu de l’Institut Català de les Dones (ICD) aquest dimarts a les 11 del matí i una hora més tard a les diferents seus territorials.

Nou crims masclistes

El cos de la dona ha estat trobat aquest mateix dilluns al matí al domicili familiar del carrer Barcelona per la Policia Local amb evidents signes de violència. La Policia Local ha alertat els Mossos de la troballa del cos cap a les deu del matí.

Hores després, el presumpte assassí, un home de 49 any i nacionalitat espanyola, s’ha lliurat voluntàriament a la comissaria dels Mossos.

No hi ha antecedents judicials de violència entre la parella ni cap denúncia, però la dona rebia atenció jurídica i psicològica des de l’estiu per part del Servei Municipal d’Informació i Atenció a les Dones, segons han explicat a l’ACN fonts municipals. També havia estat atesa pels serveis d’Acció Social i pels Mossos d’Esquadra. La jutgessa ha requerit la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) perquè s’ocupi dels fills de la parella, que són menors.

Es tracta del novè feminicidi registrat a Catalunya des de començament d’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia