Successos

Seguretat

El retorn d’en “Rambo”

El llegendari malfactor Martí Cots Saleta ja ha complert la pena a la presó de Perpinyà i la policia francesa l’ha retornat i ara és a Brians

Al jutjat de Puigcerdà va amenaçar de disparar i esquarterar mossos i forense

Martí Cots Saleta, el llegendari delinqüent conegut com el Rambo de la Cerdanya, ja torna a ser a Catalunya, des de divendres a Brians I, després de tot un periple per presons i jutjats d’Andorra i França, donada la seva condició de malfactor transfronterer.

En el darrer capítol, el 23 d’octubre, Rambo havia estat alliberat (abans d’esperar sentència) pel Tribunal d’Andorra que el jutjava per intent de robatori en un xalet i blanqueig de capitals (per haver comprat armes a Andorra amb diners provinents d’un assalt a Masella). Va quedar lliure del jou andorrà però va haver de triar si l’entregaven a l’Estat francès o a l’espanyol, on tenia comptes amb la justícia. Va triar anar a l’Estat francès i la policia andorrana el va dur a la línia fronterera i el va entregar a la policia francesa, que el va conduir fins a Perpinyà, on en qüestió d’hores va ser sotmès a un judici ràpid i condemnat a quatre mesos de presó per un furt perpetrat a la Guingueta d’Ix. El 6 de febrer, un cop descomptats els dies de pena per bona conducta (excepcional en ell), va haver complert la pena i es va posar en marxa l’ordre d’entrega a l’Estat espanyol, pel requeriment del jutjat de Puigcerdà, per l’assalt que havia perpetrat el desembre del 2018 a Alp, pel qual no ha retut comptes amb la justícia perquè va fugir després de l’assalt amb un botí de 15.000 euros cap a Andorra. Complerta la pena a Perpinyà, divendres, 21 de febrer, la policia francesa va entregar Martí Cots a l’espanyola a la Jonquera i el van traslladar al jutjat de Puigcerdà. Allà va ser visitat pel forense, que va considerar que tenia un brot d’esquizofrènia paranoide i que havia de ser conduït al psiquiàtric, acompanyat dels Mossos. Haver d’anar amb agents uniformats va enfurismar Cots, que va tractar el metge de traïdor i va començar a bramar i amenaçar de disparar i esquarterar gent. Després d’unes hores d’atenció i medicació en un centre psiquiàtric de Manresa, el jutjat de Puigcerdà va dictar ordre de presó per robatori amb violència i intimidació i, divendres a la nit, Cots va entrar a Brians I, en espera que se’l jutgi pel cas d’Alp. A Andorra, el fiscal ha fet recurs contra la seva absolució. Queden episodis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia