Successos

Recapte per reobrir el cas d’Helena Jubany

Fan una campanya de mecenatge per poder pagar futures despeses judicials

La família d’Helena Jubany, la bibliotecària de Sentmenat assassinada el 2001 a Sabadell, juntament amb el grup impulsor del Manifest Sabadellenc per la reobertura de la causa judicial, han engegat una campanya de micromecenatge amb l’objectiu de recaptar 9.000 euros per cobrir les possibles despeses judicials –com ara el pagament de perits– que els puguin sorgir en el cas que, com preveuen que passi, es reobri la investigació. El lletrat Benet Salellas treballa per demanar-ho al jutjat.

La campanya pràctica de recaptació de diners s’engega després de l’èxit de la campanya simbòlica de recollida de signatures de suport per demanar justícia per a l’Helena i reobrir la causa, que va superar les 13.000 adhesions en pocs dies.

Fonts de la família Jubany van agrair ahir les grans mostres de suport rebudes i es van mostrar molt optimistes per aconseguir els diners que consideren que necessiten per tenir un coixí per poder encarregar proves particulars en el cas que, com va passar anteriorment, el jutjat no les encarregués d’ofici. Abans que es decretés el sobreseïment de la causa, la família havia demanat, per exemple, que es sotmetés a proves cal·ligràfiques cinc persones de l’entorn de la víctima i possibles sospitoses per comprovar si havien escrit els anònims que va rebre l’Helena dies abans de ser assassinada. Però el jutjat només va fer proves a Montse Careta, que es va suïcidar a la presó, i Ana Echagibel. No se’n va fer a Santi Laiglesia, Xavi Jiménez i Jaume Sanllehí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia