Successos

Detenen un regidor de Vox de Salt acusat d’estafa

Van ser arrestades nou persones, entre les quals Sergio Concepción

L’alcalde demana que deixi l’acta de regidor

Els Mossos van detenir, entre el 10 i el 12 de juny, vuit persones com a presumptes autores d’un delicte d’estafa continuada. Els investigats són cinc dones i tres homes, d’entre 24 i 58 anys, de nacionalitats espanyola i hondurenya i veïns de Girona, Salt i Sant Feliu de Guíxols. Un dels arrestats va ser Sergio Concepción, regidor de Vox a Salt. La investigació es va iniciar al març, quan els agents van saber que la responsable d’una botiga de compravenda d’or i empenyoraments de Girona hauria estafat els propietaris de la franquícia. La responsable de l’establiment, el 2019, s’hauria apropiat de joies empenyorades i comprades per la franquícia. Donava aquestes joies a persones afins a ella per revendre-les a tercers i treure’n un profit econòmic. A més, es va detectar que la dona havia utilitzat quatre xecs a nom de la franquícia, per un valor de 9.000 euros, per cobrar-los amb l’ajuda de dues persones.

Els investigadors van arrestar vuit persones per un suposat delicte d’estafa i una altra per apropiació indeguda, per la sostracció de 500 grams d’or de la botiga. Es van recuperar joies per un valor d’uns 15.000 euros, que han estat lliurades al seu propietari. Els detinguts, tres amb antecedents, van quedar en llibertat amb càrrecs.

Esclariment dels fets

El grup de Vox a Salt va dir ahir que “el partit està mirant d’esclarir exactament què ha passat”. L’Ajuntament, governat per ERC i Junts, va enviar a primera hora de la tarda un comunicat. S’hi posava de manifest que la detenció i la imputació de Concepción per presumpta estafa “se situen fora de l’àmbit polític”. El consistori assenyala que “l’acta que ostenta com a representant municipal és personal” i, en aquest sentit, “correspon al regidor i al seu grup l’adopció de qualsevol tipus de decisió”. Hores després, però, l’alcalde, Jordi Viñas (ERC), va ser més contundent. A través de les xarxes va manifestar que “davant el silenci de Vox”, s’havia posat en contacte amb el portaveu del grup municipal, Sergi Fabri, a qui va demanar que “per ètica i respecte a la institució Concepción deixi l’acta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia