Successos

Informe de l’IQS sobre Iqoxe: “Imprevisible”

L’Institut Químic de Sarrià sosté que l’accident va ser per fets “no detectables”

La investigació que ha dut a terme l’Institut Químic de Sarrià conclou que l’explosió de la planta d’Iqoxe a la Canonja, que es va produir el 14 de gener, va ser conseqüència d’“un seguit de circumstàncies no detectables”. D’aquesta manera, l’IQS descarta la hipòtesi que el catalitzador del sinistre fos cap errada humana, de seguretat o defecte de maquinària, i apunta a un encadenament de factors, alguns dels quals desconeguts fins aleshores, que van portar a “una reacció química sobtada, inesperada i imprevisible”. Segons l’informe, que va reconstruir els fets a partir de d’analitzar el consum d’electricitat i vapor de la planta, el component que va entrar en combustió va ser l’MPEG, el producte que es fabricava al reactor afectat, i no l’òxid d’etilè, com es creia d’entrada. Els expert de l’IQS asseguren que no es preveia que l’MPEG es “descompongués” a uns 300 graus de temperatura. Arran de l’informe, la companyia es mostra segura que “no hi ha responsabilitats penals”.

Es tracta de la primera investigació que es fa pública de les tres que s’estan duent a terme, ja que les altres dues estan sota secret de sumari. L’accident va causar tres morts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia