Successos

Els Mossos detenen un home que va intentar cremar un oratori musulmà a Manlleu i un altre que el va apunyalar com a revenja

La investigació policial ha acreditat que el presumpte autor de la temptativa d’incendi va actuar amb motivacions xenòfobes

L’autor de l’apunyalament va ser capturat dimarts a Vic

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home que va intentar cremar un oratori musulmà a Manlleu i un altre que el va agredir com a revenja, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat la policia catalana.

Els fets es remunten a la matinada del 23 de juny. Un dels detinguts va amuntegar troncs, branques i materials plàstics a l’entrada de l’espai de culte amb la intenció de calar-hi foc amb motivacions xenòfobes. L’acció no va arribar a provocar danys a l’edifici perquè un veí va alertar al telèfon d’emergències. La Policia Local i els Mossos van enviar dotacions al lloc i van identificar el sospitós, un individu de 44 anys i nacionalitat espanyola.

Dues setmanes més tard, el 9 de juliol, el presumpte autor de l’atac va mantenir una discussió a Manlleu amb un grup d’homes. Un d’ells, de 30 anys i nacionalitat marroquina, el va apunyalar diverses vegades en revenja per haver intentat cremar l’oratori. La víctima va ser atesa en un centre hospitalari per les ferides que va patir.

La investigació ha permès identificar i localitzar el presumpte autor de l’apunyalament, que ha estat detingut aquest dimecres a Vic. En les properes hores passarà a disposició judicial per un delicte de lesions.

D’altra banda, els Mossos han pogut acreditar que l’home que va intentar cremar el centre musulmà va actuar amb motivacions racistes. És per aquest motiu que ahir dimarts va quedar detingut a Manlleu com a presumpte autor d’un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques.

Els fets s’han posat  en coneixement del Servei Especial de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia