Successos

Aldarulls després de les protestes contra les restriccions per la Covid-19 a Barcelona

Centenars de contraris a les mesures aixequen barricades i llancen objectes incendiaris als Mossos

Almenys una persona ha estat detinguda

Centenars de persones contràries a les mesures restrictives per frenar la Covid-19 han format barricades, han llançat objectes incendiaris als Mossos i han cremat contenidors al centre de Barcelona aquest dilluns a la nit.

Els incidents han passat després d’una manifestació convocada per l’esquerra independentista que de les vuit a les nou del vespre ha transcorregut entre plaça Sant Jaume i el Parc de la Ciutadella, passant per la Via Laietana. En aquest trajecte, que aplegava inicialment unes 200 persones, se n’han sumat uns quants centenars més de diverses ideologies, en algun cas negacionistes de la pandèmia. Un cop a la Ciutadella els organitzadors han desconvocat l’acte, però unes 500 persones han seguit concentrades a l’indret.

Alguns dels concentrats han decidit tornar a posar-se en marxa, aquest cop en direcció a l’estació de França. Hi havia diverses persones sense mascareta o d’altres que la duien mal posada. Poc després, entre l’estació de França i el Parc de la Ciutadella han muntat barricades, tot i que els Mossos han fet servir les furgonetes per desfer-les. Alguns dels manifestants han llançat artefactes incendiaris contra els vehicles policials i s’han cremat diversos contenidors.

Els Mossos d’Esquadra han confirmat la detenció d’una noia per resistència a l’autoritat i agressió a dos agents, que segons la policia han resultat ferits.